ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 58η συνέχεια. (Οι ερωτήσεις στον παπά)

Δείτε ΕΔΩ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο 


 Σύρθηκε με φοβερή προσπάθεια ως τη πόρτα. Με τον αγκώνα προσπάθησε να την ανοίξει αλλά οι άγνωστοι την είχαν κλειδώσει απ έξω. Κτύπησε με όση δύναμη μπόρεσε αρκετές φορές την πόρτα και με τα δυο του χέρια. Στην ησυχία της νύχτας είχε την ελπίδα κάποιος περαστικός να τον ακούσει. Ο φρουρός των γραφείων ήταν σε αρκετή απόσταση μακριά του, αλλά οι ανεπτυγμένες του αισθήσεις λόγω της αποστολής του, έπιασαν το θόρυβο και πλησίασε να δει τι συμβαίνει.

«Είναι κανείς μέσα;», φώναξε και αντί απάντησης άκουσε πνιχτά μουγκρητά, Προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα αλλά παρ όλη τη δύναμη που έβαλε δεν τα κατάφερε. Ενημέρωσε με τον ασύρματο αστυνομία και πρώτων βοηθειών, που κατέφθασαν σε λίγα λεπτά. Με τη βοήθεια κλειδαρά άνοιξαν και αντίκρισαν τον παπά πεσμένο μέσα στα αίματα. Οι διασώστες τον έβαλαν στο φορείο και ο παπάς πριν μπει στο ασθενοφόρο παρακάλεσε τον αστυφύλακα να ειδοποιήσει τον Μάνο και τον Αντώνη.

«Στην ατζέντα πάνω στο τραπέζι θα βρείτε τα τηλέφωνα τους», του είπε με σβησμένη φωνή.


Οι γιατροί στα επείγοντα του Τζάνειου αφού έδωσαν τις πρώτες βοήθειες τον οδήγησαν σε θάλαμο για περαιτέρω εξετάσεις. Τα περισσότερα κτυπήματα τα είχε στο σώμα και εκ πρώτης όψεως δεν φαινόταν να κρύβουν κάτι σοβαρό, εκτός από αυτό που είχε στην περιοχή της σπλήνας και θα μπορούσε δυνητικά να αποτελεί κίνδυνο. Οι ανησυχίες τους ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς κι αυτό μάλλον επιπόλαιο έδειχνε. Έτσι έδωσαν την άδεια στους αστυνομικούς να του υποβάλουν ερωτήσεις με την παράκληση να μην τον κουράσουν πολύ.

 Από όσα τους είπε μόνο για τη φωνή ήταν σίγουρος πως θα μπορούσε να αναγνωρίσει. Οι κουκούλες που φορούσαν έκρυβαν τα πρόσωπα τους και οι ολόσωμες φόρμες τον σωματότυπο τους. 

«»Έλληνες ή αλλοδαποί;», ρώτησε ο επικεφαλής αρχιφύλακας.

«Έλληνες ξεκάθαρα απάντησε χωρίς δισταγμό. «Μόνο που δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, ήμουν μισοκοιμισμένος όταν εισέβαλαν!», παραλείποντας να πει ότι ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Είχατε χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας στο χώρο Κοσμήματα, τιμαλφή;», ξαναρώτησε ο αρχιφύλακας.

«Όχι, μόνο πεντακόσιες δραχμές σε κέρματα από το παγκάρι, που ούτε καν άγγιξαν!».

«Τότε θα πρέπει να πρόκειται για εκδίκηση ή εκφοβισμό», παρατήρησε ο αρχιφύλακας. «Είχατε τελευταία απειλητικά τηλεφωνήματα ή κάτι παρόμοιο;».

Για μια στιγμή ο παπά Διονύσης σκέφτηκε να τα πει όλα. Για την εισβολή στο σπίτι του, για τον περίεργο σημαδεμένο που τους παρακολουθούσε, για το νεαρό στην Αίγινα. Έτσι όμως θα έθετε σε κίνδυνο την Αρχοντούλα που ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος της, σίγουρα θα ήταν καταζητούμενη.  

«Τι μπορεί να κάνει ένας απλός παπάς για να προκαλέσει αισθήματα εκδίκησης;», του είπε τελικά δαγκώνοντας τα χείλη για το ψέμα του.

«Μήπως τότε η γριούλα που μένετε μαζί, έχει λόγους να προκαλούν κάτι τέτοιο;», παρενέβη ένας νεαρός αστυφύλακας που έτυχε να μένει στην περιοχή και γνώριζε την ύπαρξη της.

«Ακόμα πιο παράξενο αυτό!», απάντησε ο παπάς με ψυχραιμία. «Μια γριά ανήμπορη σε τι θα μπορεί να τους είχε βλάψει!».

«Μάλιστα!», είπε πάλι ο αρχιφύλακας. «Τότε γιατί μας κρύψατε πως συγκατοικείτε με αυτή την κυρία; Αλήθεια ποιο είναι το όνομα της;». 

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ δύσκολα και ο παπάς κατάλαβε πως όσα ψέματα κι αν επιστράτευε τελικά η αλήθεια θα έβγαινε στο φως.

«Αρχοντούλα», απάντησε με την ελπίδα να μην την συνδέσουν  με την καταζητούμενη.

Πραγματικά κανείς δεν είχε ακούσει κάτι γι αυτήν Μόνο το σπάνιο όνομα έδειχνε να τους ενδιαφέρει.

«Αρχοντούλα!», μονολόγησε ο αρχιφύλακας. «Σπάνιο για τα μέρη μας. Από κάποιο χωριό κατάγεται σίγουρα. Έτσι δεν είναι πάτερ;».

«Δεν μου έχει πει λεπτομέρειες για τη ζωή της!», συνέχισε τα ψέματα ο παπάς. «Την βρήκα άστεγη και τη λυπήθηκα. Ένα πιάτο φαί και μια στέγη μπορούσα να της προσφέρω και έτσι δεν δίστασα να κάνω το χριστιανικό μου καθήκον!». 

«Μάλιστα!», επανέλαβε ο αρχιφύλακας. «Πέρα λοιπόν από το χριστιανικό καθήκον δεν υπάρχει κάτι άλλο να σας δένει;»

«Μάρτυς μου ο Θεός!», ορκίστηκε ο παπάς βυθιζόμενος όλο και πιο βαθιά στην αμαρτία.

«Πολύ καλά», κατέληξε ο υπαξιωματικός. «Τελειώσαμε για τη ώρα. Όταν με το καλό αύριο μεθαύριο πάρετε εξιτήριο περάστε από το τμήμα για μερικές ακόμα διευκρινήσεις. Καληνύχτα και περαστικά σας!».


Στείλτε μας στο tinios60@gmail.com, διηγήματα, στίχους, ποιήματα με την ένδειξη: Προς δημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου