ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ (Διήγημα)

 ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ


Από καιρό το είχε αποφασίσει να ψηφιοποιήσει τις παλιές φωτογραφίες, που είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν.

Δεν ήθελε όμως να το αναθέσει σε κάποιον ειδικό. Από τη μια οι οικονομικές του δυσκολίες και από την άλλη ο φόβος ότι οι αναμνήσεις μιας ζωής θα έπεφταν σε ξένα χέρια, τον απέτρεπαν από κάτι τέτοιο.

Γι αυτό έπεσε με τα μούτρα να μάθει όλα τα μυστικά για το σκανάρισμα και την επεξεργασία των φωτογραφιών. Διάβασε τα πάντα για τις δυνατότητες του Fhotoshop και ένιωθε έτοιμος πια να

ξεκινήσει. Τώρα που είχε καιρό, χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο άδειας 6 ημερών που είχε από τη δουλειά του, θα έβαζε μπροστά τη διαδικασία.

Πρώτα όμως σκέφτηκε να πειραματιστεί με έτοιμες φωτογραφίες από το Ίντερνετ. Ξεκίνησε με ένα παλιό κτίριο στο Λονδίνο, που έμοιαζε ετοιμόρροπο. Μετά από αρκετή επεξεργασία, το αποτέλεσμα του φάνηκε ικανοποιητικό. Έδειχνε τώρα σαν να ανακαινίστηκε ριζικά από έμπειρους τεχνίτες, και όλα αυτά με λίγα κλικ του ποντικιού.

 Η επόμενη απόπειρα ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα που έμοιαζε πάνω από 80 χρονών, με τον χρόνο να είναι αμείλικτος μαζί της. “Κούκλα θα σε κάνω”, μουρμούρισε χαμογελώντας, και πραγματικά μετά από μισή ώρα, η εικόνα ήταν απίστευτη! Τουλάχιστον 30 χρόνια αφαίρεσε από το πρόσωπο της και έδειχνε τόσο ελκυστική, όσο ίσως δεν ήταν ποτέ στην πραγματικότητα!

Ήρθε η ώρα για τις φωτογραφίες τις δικές του. Μια μια τις σκανάρισε και τις αποθήκευσε στον υπολογιστή του.

Η πρώτη που “πείραξε” ήταν από το γάμο της αδελφής του. Έφτιαξε τα χρώματα, αφαίρεσε κάποιους ανεπιθύμητους και βάλθηκε να επεξεργάζεται τα πρόσωπα. Του γαμπρού του του συχωρεμένου λίγα πράγματα διόρθωσε. Τα κόκκινα μάτια από το φλας και λίγες σκιές από την υγρασία. Στην εικόνα της αδελφής του επέμεινε περισσότερο. Την αγαπούσε πολύ και την ήθελε πανέμορφη, κι ας είχε κάποια κουσούρια, όπως το εκ γενετής σημάδι στο μάγουλο, που χαλούσε το αντικειμενικά όμορφο πρόσωπο της. Δούλεψε αρκετά πάνω της και όταν τελείωσε απόμεινε να καμαρώνει το αποτέλεσμα.

Σειρά είχε το πατρικό τους στο νησί. Ότι δεν κατάφεραν ο ίδιος και η αδελφή του, θα το κατόρθωνε η τεχνολογία! Η φθορά του χρόνου ήταν εμφανής και η αποκατάσταση των ζημιών, πέρα από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η εικονική του αποκατάσταση όμως δεν απαιτούσε δαπάνες και έτσι λίγη ώρα μετά το σπίτι έδειχνε καινούργιο!

Σταμάτησε για λίγο και έφτιαξε καφέ. Μετά από τόσες ώρες μπροστά στην οθόνη, ένα διάλειμμα το χρειαζόταν.


Το κουδούνισμα του κινητού τον ξάφνιασε. Σπάνια δεχόταν κλήσεις, εκτός από την υπηρεσία του. Οι υπόλοιποι λίγοι συγγενείς και φίλοι, τον έβρισκαν στο σταθερό. Μετά το διαζύγιο με τη γυναίκα του όλο και περισσότερο είχε απομακρυνθεί από γνωστούς και φίλους.

Η αδελφή του ήταν που τον καλούσε και απάντησε αμέσως. Έκπληκτος την άκουσε να φωνάζει πως έγινε θαύμα. Το σημάδι στο πρόσωπο της εξαφανίστηκε ξαφνικά, μόλις πριν λίγη ώρα. 

Δεν ήταν από τους ανθρώπους που πιστεύουν στα θαύματα και έτσι το απέδωσε σε κάποια περίεργη μετάλλαξη.

Το επόμενο όμως τηλεφώνημα, ήρθε να διαλύσει αυτή του την πεποίθηση. Αυτή τη φορά ήταν ο ξάδελφος του ο πολιτικός μηχανικός από το νησί, που τον κατσάδιασε γιατί ανέθεσε σε άλλον την ανακαίνιση του πατρικού του! Δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί, γιατί του φαινόταν εντελώς ανόητο να ισχυρίζεται πως δεν είχε ιδέα. 

Παράξενες σκέψεις τρύπωσαν στο μυαλό του. Και οι δύο περιπτώσεις είχαν να κάνουν με τις επεξεργασμένες φωτογραφίες. “Είναι ποτέ δυνατόν να συνδέονται;”, συλλογίστηκε.

Ξανακάθισε στον υπολογιστή με μια παράτολμη ιδέα. Κι αν πείραζε τη δική του φωτογραφία, μήπως έτσι γύριζε το χρόνο πίσω;

Με την καρδιά του να χτυπάει δυνατά, άρχισε να επεξεργάζεται την πιο πρόσφατη φωτογραφία του. Δεν θα έκανε υπερβολές, απλά θα αφαιρούσε λίγα χρόνια από τα εξήντα του.

Το αποτέλεσμα τον ενθουσίασε! Όχι μόνο στη φωτογραφία αλλά και στο είδωλο του που είδε στον καθρέφτη. Έμοιαζε όπως ήταν στην ηλικία των σαράντα, και αισθανόταν το ίδιο!

Μπήκε στον πειρασμό να πειράξει κι άλλο τη φωτογραφία. Προσεκτικά άρχισε να αφαιρεί χρόνια, λίγα κάθε φορά. Δεν είχε καμιά όρεξη να ξαναγίνει μωρό. Όταν έφτασε να μοιάζει εικοσάρης, αποθήκευσε την φωτογραφία και σηκώθηκε να κοιτάξει την εικόνα του. Ήταν ομορφότερος ακόμα και από όσο θυμόταν τον εαυτό του σε αυτή την ηλικία! Μόνο κάποιες μικρές ατέλειες, κυρίως στο χρώμα των ματιών θα άλλαζε και όλα θα ήταν τέλεια.

Ξαναμπήκε στο πρόγραμμα και άρχισε την επεξεργασία. Έφτιαξε ένα ωραίο μελί για τα μάτια και ετοιμάστηκε να αποθηκεύσει την εικόνα. Ανακάλυψε όμως με τρόμο πως το πρόγραμμα είχε κρασάρει και  τον έδειχνε όλο και νεότερο! 

Το τελευταίο πράγμα που πρόλαβε να νιώσει, ήταν πως έμπαινε ξανά στον αμνιακό σάκο στην κοιλιά της μητέρας του!

Και ύστερα η ανυπαρξία!


Δείτε επίσης: Τι απέφευγαν οι αρχαίοι Έλληνες την ώρα του φαγητού και γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου