ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 94η συνέχεια. (Το φορτίο κοκαΐνης)

Δείτε εδώ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο

 Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


 Την απάντηση δεν την πήρε από τον μοναχό, που είχε ήδη εξαφανιστεί. Του την έδωσε ο νεαρός ιερέας με την μειλίχια φωνή του.

¨”Μόνο ο Θεός μπορεί να επιτύχει τέτοια αλλοίωση! Ο διάβολος είναι το απόλυτο κακό. Μεταμορφώνει κι αυτός τους ανθρώπους, πάντα όμως σύμφωνα με τα δικά του καταστροφικά πρότυπα!”.

“Και πως ξέρεις παπά ότι ο διάβολος είναι το απόλυτο κακό; Εσένα σε έβλαψε ποτέ;”, ρώτησε ο Πετρής και συνέχισε πριν προλάβει να του δώσει απάντηση ο εφημέριος. “Νομίζω πως ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτή την κωμωδία που ονομάζετε κηδεία! 

Δυο τρεις γριούλες όλες κι όλες συμμετείχαν στο ξόδι του Άγγελου. Από αυτές τις γυναίκες που πάντα συνοδεύουν τους νεκρούς στην τελευταία τους κατοικία. Είτε δικούς τους, είτε τις περισσότερες φορές γείτονες ή ακόμη και άγνωστους. Μια διαδικασία που τηρούν με ευλάβεια από χρόνια. Θέλεις από εσωτερική ανάγκη; θέλεις από μια κρυφή ευχαρίστηση που δίνει ο πόνος των άλλων που δεν είναι δικός τους; Ούτε οι ίδιες δεν έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους!

________


 ΑΠΡΙΛΗΣ 2003

Οι πληροφορίες της Ιντερπόλ για το παράνομο φορτίο του φορτηγού “Όλυμπος” της ναυτιλιακής εταιρείας “ΟΙΚΟ NAVY”, αποδείχτηκαν βάσιμες. Τρεις τόνοι κοκαΐνης επιμελώς κρυμμένοι μέσα στα κοντέινερς με το κανονικό φορτίο, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς της Νιγηρίας που μαζί με πράκτορες της Ιντερπόλ έκαναν έφοδο, λίγο πριν σηκώσει άγκυρες το πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.

Οι φωνές των αστυνομικών σε σπασμένα αγγλικά έφταναν στα αυτιά του καπετάν Σίμου σαν πιστολιές. 

Σε λίγα λεπτά όλα θα είχαν τελειώσει.

Είχε πάρει μεγάλο ρίσκο να δεχτεί αυτή την δουλειά. Χρωστούσε πολλά σε ανθρώπους που δεν αστειεύονται. Ας όψεται η καταραμένη μανία του με τον τζόγο. Πάνω από εξακόσιες χιλιάδες είχε φτάσει το χρέος του με τα πανωτόκια των τοκογλύφων, και οι προθεσμίες που του έδιναν ήταν ασφυκτικές. Για τον εαυτό του λίγο τον ένοιαζε. Τα παιδιά του σκεφτόταν και την άμοιρη γυναίκα του που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Οι απειλές ήταν ξεκάθαρες. Ή πληρώνεις ή δεν τους ξαναβλέπεις ζωντανούς!

Έτσι με βαριά καρδιά δέχτηκε την πρόταση γι αυτό το μπάρκο. Ο ατζέντης τον είχε διαβεβαιώσει πως όλα θα ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο του και τίποτα δεν θα πήγαινε στραβά. Εξ άλλου δεν ήταν η πρώτη φορά που συνεργαζόταν με την εταιρία του Οικονόμου, και ποτέ δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Ο μόνος όρος που του έθεσε ήταν να μην ανοίξει το στόμα του, αν κάτι πήγαινε στραβά, γιατί τότε θα αντιμετώπιζε κατά πρόσωπο τον ίδιο τον σατανά!

Τρεις άνθρωποι όλοι κι όλοι ήξεραν για το φορτίο. Ο ίδιος, ο ατζέντης και ο ύπαρχος. Τσιράκι του Οικονόμου ο τελευταίος, από τα πιο έμπιστα στελέχη του ομίλου.

Ο καπετάν Σίμος δεν ήταν γεννημένος ήρωας. Με την πρώτη πίεση γνώριζε πως θα κατέρρεε και θα τα ξερνούσε όλα!

Και αυτό θα ήταν το τέλος και του ίδιου και της οικογένειας του. 

Δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει αυτό στους ανθρώπους που λάτρευε. Και ο μόνος τρόπος να τους προστατέψει βρισκόταν στο κλειδωμένο συρτάρι του γραφείου του. Χρόνο πια δεν είχε μιας και οι αυστηρές φωνές των αστυνομικών ακούγονταν ολοένα και πιο κοντά στην πόρτα του γραφείου του. 

Με ένα απίστευτο θάρρος που του έδωσε η απελπισία, άνοιξε το συρτάρι και έβγαλε το περίστροφο.

Τα δυνατά κτυπήματα στην πόρτα και οι άγριες φωνές απέξω του έδωσαν το κουράγιο να πατήσει τη σκανδάλη. 

Πόνεσε ή όχι δεν το έμαθε ποτέ κανείς. Σίγουρα όμως με τον τραγικό του θάνατο εξασφάλισε τη σωτηρία της οικογένειας του.

Οι αστυνομικοί, αφού έκαναν φύλλο και φτερό ολόκληρο το πλοίο, οδήγησαν το πλήρωμα στα κρατητήρια της πόλης. Θα ακολουθούσαν εξαντλητικές ανακρίσεις με μεθόδους που μάλλον δεν συνηθίζονται στις δυτικές χώρες. Τον νεκρό πλοίαρχο, μετά την νεκροτομή ανέλαβε να τον επιστρέψει στην πατρίδα το Ελληνικό προξενείο. Οι αρχές αλλά και οι πράκτορες της Ιντερπόλ είχαν την πεποίθηση πως οι περισσότεροι ναυτικοί ήταν αμέτοχοι στην παράνομη μεταφορά. Τέτοιες μεγάλες δουλειές απαιτούν λίγα και έμπιστα εμπλεκόμενα άτομα. Ένας από αυτούς ήταν σίγουρα  ο καπετάνιος που υπό το βάρος των ευθυνών και της βαριάς τιμωρίας που θα ακολουθούσε, προτίμησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε στους αξιωματικούς του πλοίου, εκ των οποίων μόνο ο ύπαρχος ήταν Έλληνας. Στα πενηντατρία του και με μεγάλη προϋπηρεσία στη συγκεκριμένη εταιρία, απετέλεσε τον κύριο στόχο των ερευνών.

Στόχος μεν, αλλά καθόλου εύκολος όπως αποδείχθηκε!

Παρά τις εξαντλητικές ανακρίσεις με εν πολλοίς ανορθόδοξες μεθόδους, το μόνο που κατόρθωσαν να του αποσπάσουν ήταν το όνομα και την ιδιότητα του. Σφίγγα πραγματική σε ότι αφορούσε την ουσία της υπόθεσης. Γνώριζε από την πείρα του, πως αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσει, έστω και σαπίζοντας στα υγρά και ανήλιαγα κελιά της Νιγηρίας. Ακόμα και μια ενδεχόμενη απόφαση εκτέλεσης του, δεδομένων τον νόμων της χώρας, φάνταζε στη σκέψη του προτιμότερη από το να αντιμετωπίσει την οργή του Οικονόμου.

Δεν είχε τίποτα να φοβάται πέρα από τη ζωή του. Οικογένεια δεν έκανε ποτέ. Δεν ήταν μέσα στα ενδιαφέροντα του. Αλλά τον εαυτό του τον αγαπούσε με έναν έρωτα που υπερέβαινε οποιονδήποτε άλλον. Λάτρευε τις απολαύσεις που μπορούσε να του προσφέρει το εύκολο χρήμα, και δεν έχανε ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση, που να μην την αξιοποιήσει.

Μόνο που τώρα όλα αυτά τα ωραία απομακρύνονταν βίαια και οριστικά.

Σιδηροδέσμιος και με πέντε όπλα να τον σημαδεύουν, γνώριζε πολύ καλά πως το μέλλον που θα αντιμετώπιζε θα ήταν ζοφερό. Ακόμα και να γλίτωνε τη θανατική καταδίκη, θα έλιωνε σε ένα βρώμικο κελί. Αν βέβαια έφτανε μέχρι τη δίκη. Η πείρα και η πολύχρονη συνεργασία με το κύκλωμα, τον είχε διδάξει πως σε παρόμοιες περιπτώσεις τα στόματα έκλειναν το ένα μετά το άλλο με άκομψο τρόπο. 

Ίσως αν τα ξερνούσε όλα; του πέρασε μια σκέψη που γρήγορα την απόδιωξε. Κανείς δεν θα τον πίστευε. ¨Η τουλάχιστον έτσι θα το περνούσαν προς τα έξω. Κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πακτωλό των εκατομμυρίων που σίγουρα θα σάρωνε στο διάβα του τις όποιες αντιστάσεις, που ήταν αμφίβολο αν υπήρχαν καν!

Αναγκάστηκε να αποδεχθεί την μοίρα του. Άλλωστε δεν είχε και κάτι άλλο να κάνει!


Γίνετε μέλος στο Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο: https://hellasbook.gr/tinios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου