ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Και συ τέκνον Τζόρνταν;(ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (10η συνέχεια. Κοντά στις αποκαλύψεις)

Δείτε εδώ τις μέχρι τώρα συνέχειες σε ενιαίο κείμενο


Παραμερίζοντας την αηδία που του προκαλούσε το θέαμα έψαξε σχολαστικά το χώρο. Κοίταξε μέχρι και κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ. Τίποτα! Άφαντο το τηλέφωνο. Άνοιξε το δικό του και κάλεσε τον αριθμό. Όπως το περίμενε η υπηρεσία τον ενημέρωσε πως ο αριθμός δεν είναι διαθέσιμος.

Το πράγμα χόντραινε και ο Τζόρνταν πέρασε αμέσως στην επίθεση.

“Λοιπόν δάσκαλε, ποιος καριόλης μου έκανε τέτοια μακάβρια φάρσα;”.

Ο δάσκαλος ξεροκατάπιε και πέρασε το χέρι μέσα από τα γκρίζα μαλιά του αμήχανα. Μια υποψία ψιθυρίσματος βγήκε από τα ξεραμένα του χείλη, που ο Τζόρνταν δεν κατάφερε να ακούσει.

“Τι σκατά παιχνίδι παίζεις;”, του φώναξε οργισμένος. “ Πάντα σε θεωρούσα δεύτερο πατέρα μου, και εσύ με πρόδωσες! Γιατί;”.

Ο δάσκαλος κατέρρευσε και σωριάστηκε στην πολυθρόνα. Τα χέρια του έτρεμαν και έκανε προσπάθεια να τα συνεφέρει. Ήπιε μια γουλιά νερό και πήρε μια βαθιά ανάσα. 

 “Δεν σε πρόδωσα Ιορδάνη παιδί μου!”, κατάφερε να ψελλίσει. “Ειλικρινά δεν έχω ιδέα ποιος μπορεί να χρησιμοποίησε το κινητό μου για τέτοια βρομοδουλειά!”

“Μήπως ο επιβήτορας που ήταν εδώ πριν λίγο;”, τον ρώτησε προκλητικά.

 Κατάλαβε πως κάθε προσπάθεια υπεκφυγής ήταν πια μάταιη. Έπιασε το κεφάλι του με απόγνωση. Μόνο η αλήθεια θα έφερνε την όποια λύτρωση. Μια αλήθεια όμως που θα κατέστρεφε τη σχέση του με τον Τζόρνταν. 

“Κάθισε παιδί μου.”, είπε τελικά. “Η ιστορία είναι μεγάλη και καθόλου εύκολη στην αφήγηση. Ένα να θυμάσαι: Ποτέ δεν σκέφτηκα να σε βλάψω! Ότι έγινε δεν ήταν η δική μου θέληση, αντίθετα προσπάθησα να σε προστατέψω.”. Ήπιε άλλη μια γουλιά νερό και έδειξε αναποφάσιστος αν έπρεπε να συνεχίσει. Το χρώμα του είχε πάρει το χρώμα του νεκρού και μια περίεργη γκριμάτσα ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του. Ο Τζόρνταν κατάλαβε πως μάλλον περνούσε εγκεφαλικό. Του έριξε λίγο νερό στο πρόσωπο αλλά δεν κατάφερε να τον συνεφέρει. Τηλεφώνησε αμέσως στο ΕΚΑΒ, ενώ παράλληλα μάζεψε βιαστικά όλα όσα θα πρόδιδαν ότι είχε συμβεί εκεί μέσα. Αν μη τι άλλο δεν έπρεπε να βγει ο δάσκαλος πρωτοσέλιδο στις φυλλάδες για την ιδιαιτερότητα του.

Ο δάσκαλος φαινόταν να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Σάλια έτρεχαν από την άκρη των χειλιών του, ενώ το στόμα του είχε στραβώσει αισθητά..

Ο Τζόρνταν δεν είχε καμία παρόμοια προηγούμενη εμπειρία και έτσι λίγα πράγματα μπορούσε να κάνει, εκτός από το να εξακολουθεί να βρέχει το μέτωπο του δάσκαλου.

Ευτυχώς το ασθενοφόρο ήλθε σχετικά γρήγορα, αλλά οι διασώστες ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του.

Φαίνεται πως η μοίρα, το σύμπαν,ο Θεός, δεν ήθελαν να αποκαλυφθούν τα όσα είχε σκοπό να αποκαλύψει ο δάσκαλος.

“Ίσως είναι καλύτερα έτσι”, σκέφτηκε μοιρολατρικά ο Τζόρνταν. Ποιος ξέρει αν μπορούσε να αντέξει τις αποκαλύψεις που ήταν έτοιμος να κάνει ο δάσκαλος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου