ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 64η συνέχεια. Η εκτόξευση του Πετρή)



 Δείτε εδώ τις μέχρι τώρα συνέχειες σε ενιαίο κείμενο

Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


ΑΓΓΕΛΟΣ

Ο μικρούλης Άγγελος ήρθε και έπεσε με φόρα στην αγκαλιά του Πετρή. Σήμερα έκλεινε τα τρία του χρόνια και του είχαν ετοιμάσει ένα πάρτι που θα χάλαγε ο κόσμος! Τον σήκωσε ψηλά και τον πέταξε στον αέρα. Ένα παιχνίδι που άρεσε και στους δύο από τότε που ο Άγγελος ήταν λίγων μηνών. Τότε που βρέθηκε στην Ελλάδα μετά το θάνατο των γονιών του σε μια επίθεση των Ισραηλινών στη λωρίδα της Γάζας. Ήρθε μαζί με τον παππού του, βαριά τραυματισμένο κι αυτόν, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ. Ο παππούς δεν άντεξε και σε μια βδομάδα πέθανε κι αυτός, αφήνοντας το μικρό αγγελούδι πεντάρφανο σε μια ξένη χώρα. 

Με την πρώτη ματιά που του έριξε η Βασιλική στο κέντρο βρεφών “Η ΜΗΤΈΡΑ”, όπου είχε πάει επίσκεψη στα πλαίσια των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων που συχνά συμμετείχε, η καρδιά της κτύπησε δυνατά. Τα μεγάλα αμυγδαλωτά του μάτια που έσταζαν παράπονο, την σκλάβωσαν. Και όταν το κράτησε στην αγκαλιά της και εκείνο της χάιδεψε απαλά το μάγουλο, ήξερε ότι δεν θα  το άφηνε ποτέ να περάσει τη ζωή του στο ίδρυμα. 

Η πρώτη αντίδραση του Πετρή ήταν η αναμενόμενη. Αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε περίπτωση να το πάρουν κοντά τους. Δέχτηκε μόνο να το επισκεφτεί μετά από τα παρακάλια της γυναίκας του. Η καρδιά του δεν είχε χώρο για μυξιάρικα μωρά. 

Κι όμως αυτή η σκληρή σαν πέτρα καρδιά, μαλάκωσε και έσπασε όταν το μωράκι άπλωσε τα χεράκια του και του χάρισε ένα γλυκό χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο μπήκε σε κάθε του κύτταρο και τον γέμισε με μια τρυφερότητα που ποτέ πριν δεν είχε ξανανιώσει για κανέναν και τίποτα. Σε δυο μήνες παρακάμπτοντας με την τεράστια δύναμη και τις γνωριμίες του όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια υιοθετούσε το ορφανό προσφυγόπουλο. 

Από τότε αυτά τα πάνω από δυο χρόνια που το είχαν κοντά τους, ο Άγγελος, όπως τον βάφτισαν σύμφωνα με την επιθυμία του Πετρή, έγινε το κέντρο του κόσμου του. Προσπαθούσε να ξεκλέβει χρόνο από το βαρύ του πρόγραμμα, για να παίζει μαζί του. Κυλιόταν στο πάτωμα σαν παιδί και άφηνε να τον καβαλάει σαν άλογο, χλιμιντρίζοντας κιόλας! Αν έβλεπε κάποιος τον πρόεδρο της ΕΡΔΗΜΑ, σε αυτή την κατάσταση, σίγουρα θα έχανε πάσα ιδέα για την προσωπικότητα του. 

Μόνο που τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αρχίσει να ζορίζονται σε σχέση με την εταιρία. Η άνοδος του Αντρέα Παπανδρέου στην εξουσία ανέδειξε καινούργια πρόσωπα στην πολιτική, και αυτά με τη σειρά τους καινούργιους ευνοούμενους. 

Οι περισσότερες από τις μετοχές του Μηνά που πέθανε πέρσι από καρκίνο πέρασαν στα χέρια  συγγενών και οι υπόλοιπες μέσω χρηματιστηρίου στον Πετρή. Κατείχε πλέον το 27% μόνος του και έγινε δικαιωματικά πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τον περασμένο Οκτώβρη. Όμως οι δουλειές μοιράζονταν τώρα σε πολύ περισσότερες εταιρίες και τα κέρδη της ΕΡΔΗΜΑ παρουσίαζαν πτώση και μάλιστα σημαντική. Οι μέτοχοι χωρίς να του ρίχνουν ανοικτά την ευθύνη, περίμεναν τις κινήσεις που θα επανέφεραν το προηγούμενο στάτους κβο. 

Η πρώτη από αυτές τις κινήσεις του Πετρή ήταν η εξαγορά μιας μικρής εφημερίδας με τον τίτλο “ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ”. Το ότι ήταν κοντά στο όνομα του γιου του το θεώρησε καλό οιωνό, και εξάλλου οι πρώην ιδιοκτήτες ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης, και έτσι το τίμημα ήταν πολύ μικρό. Με δελεαστικούς μισθούς προσέλκυσε δυνατά ονόματα της δημοσιογραφίας, επιβάλλοντας να ακολουθηθεί φιλοκυβερνητική γραμμή. Την είχε ανάγκη την υποστήριξη η νέα κυβέρνηση γιατί το μεγαλύτερο μέρος του τύπου δεν ήταν φιλικά διακείμενο με το σοσιαλιστικό πείραμα που οραματιζόταν το κίνημα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυκλοφορία της εφημερίδας εκτοξεύτηκε, παραμερίζοντας αρκετές από τις παραδοσιακές. Σε αυτό σίγουρα συνετέλεσε και η χαμηλή τιμή με την οποία αποφάσισε ο Πετρής να κυκλοφορήσει, τουλάχιστον στα πρώτα βήματα. Το δόλωμα είχε στηθεί και δεν άργησε να πιάσει τα πρώτα ψάρια. Συνωστίζονταν υπουργοί και βουλευτές για να προβληθούν μέσα από τις σελίδες του ΕΞΑΓΓΕΛΟΥ, και ο Πετρής άρχισε να μπαινοβγαίνει στα σαλόνια της εξουσίας σαν ίσος προς ίσον. Τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης έγιναν γρήγορα ορατά. Σχεδόν όλες τις  απ ευθείας αναθέσεις μικρών έργων που δεν απαιτούσαν διαγωνισμό, τις έπαιρνε η ΕΡΔΗΜΑ, όπως επίσης και αρκετά από τα μεγάλα; ακόμα και αν υστερούσαν οι προσφορές της, με διάφορα προσχήματα. 


Οι σχέσεις του Πετρή με τους γονείς και τα αδέλφια του ήταν κάτι λιγότερο από τυπικές. Ειδικά με το Δήμο και τον Αργύρη είχαν σχεδόν διακοπεί. Για τον Δήμο δεν ήταν δική του επιλογή. Εκείνος απέφευγε να απαντήσει ακόμα και στα τηλεφωνήματα του. Με τον Αργύρη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Από τότε που παντρεύτηκε την κόρη του  διάσημου ποινικολόγου Χάρη Τερζόγλου, και μπήκε το όνομα του στη φίρμα του γραφείου: “Τερζόγλου-Οικονόμου και συνεργάτες”, τον διέγραψε από τη λίστα του. Ο λόγος απλός. Η αποχώρηση του Τερζόγλου και του αδελφού του μαζί με τα περισσότερα μέλη της Δημοκρατικής Άμυνας από το ΠΑΣΟΚ, θα του δημιουργούσε προβλήματα, γιατί κινούνταν σε διαφορετικούς και εν πολλοίς αντίθετους δρόμους από την κυβέρνηση. 

Μάλιστα ο Αργύρης είχε δημιουργήσει μια κίνηση προβληματισμού που προσέλκυσε αρκετά στελέχη από το κέντρο και την σοσιαλδημοκρατία. “Πατριωτική Συσπείρωση”, ο διακριτικός της τίτλος, και πολλοί διέβλεπαν την μετεξέλιξη της σε πολιτικό σχηματισμό. Ως εκ τούτου κάθε επαφή μαζί του θα τον έφερνε απέναντι στους λυκοσυμμάχους του, που το μόνο που τους ένωνε μαζί του ήταν το συμφέρον. Άλλωστε ποτέ δεν είχε συγχωρήσει του Αργύρη την καχυποψία για το πρόσωπο του. Ούτε καν στην βάπτιση του γιου του δεν πήγε. Φρόντισε βέβαια να του πάρει δώρο ένα πανάκριβο κοστουμάκι με ασορτί παπουτσάκια και ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκινητάκι. 


Στείλτε μας στο tinios60@gmail.com, διηγήματα, στίχους, ποιήματα με την ένδειξη: Προς δημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου