ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (69η συνέχεια, Η εγκυμοσύνη)

 Δείτε εδώ  τις μέχρι τώρα συνέχειες σε ενιαίο κείμενο

Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


Τι λες, υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρουμε;” 

 “Θα σου μιλήσω με τη γλώσσα της αλήθειας. Έπαιξα και έχασα! Πίστεψα πως μπορούσα να ταρακουνήσω τη μουχλιασμένη πραγματικότητα της Ελληνικής μόδας, αλλά μάλλον δεν ήταν ο καιρός για κάτι τέτοιο! Όμως σου υπόσχομαι πως θα βρω τρόπο να σε ξελασπώσω. Τουλάχιστον να μην χάσεις τα πάντα!” 

 ”Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, μου αρκεί έστω κι αυτό. Μόνο βιάσου! Οι πιέσεις από παντού είναι αφόρητες. Δεν έχω πολύ χρόνο!” 

 Πήρε από το γραφείο την τσάντα της και έφυγε βιαστικά δίχως να χαιρετήσει κανέναν. Ο Ερρίκος έκανε μια κίνηση να την ακολουθήσει, όμως με ένα νεύμα τον απέτρεψε. Ήθελε να μείνει για λίγο μόνη, να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις της. Τα πράγματα είχαν μπει σε ένα δρόμο που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς, για να μην τιναχτούν όλα στον αέρα! Έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και ξεκίνησε. Δεν είχε στο μυαλό της συγκεκριμένο προορισμό, απλά πήρε την κατεύθυνση προς το κέντρο. Στο πρώτο φαρμακείο σταμάτησε και αγόρασε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Η καθυστέρηση στην περίοδο της, έπρεπε να σιγουρευτεί ότι οφειλόταν στο ευχάριστο-μόνο για την ίδια- γεγονός. Δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι να φτάσει σπίτι για να κάνει το τεστ. Από τη στιγμή που το αγόρασε ανυπομονούσε να μάθει. 

 Πάρκαρε σε ένα απομονωμένο σχετικά καφέ που βρέθηκε στο δρόμο της, και παράγγειλε ένα καπουτσίνο. Ήπιε μια γουλιά και μπήκε στην τουαλέτα. Σε λίγα λεπτά όλα είχαν ξεκαθαρίσει. Ήταν έγκυος! Με ανάμικτα συναισθήματα υποδέχτηκε την καινούργια εξέλιξη. Ναι, αυτό επεδίωκε από την αρχή. Ένα παιδί με τον Αλέξανδρο. Το ότι ήταν ο ίδιος ο πατέρας της δεν την απασχολούσε καθόλου! Αυτή την τιμωρία επιφύλασσε για τους γονείς της! Όμως κάποιοι νέοι φόβοι έκαναν την εμφάνιση τους μετά το αποτέλεσμα του τεστ. Το παιδί που κυοφορούσε ήταν προϊόν αιμομιξίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωματική και την ψυχική του υγεία. Και αν γεννιόταν ανάπηρο ή με νοητική υστέρηση, τότε η τιμωρία θα έπεφτε και στο δικό της κεφάλι, ίσως πιο βαριά από ότι στους άλλους! Ήπιε λίγο ακόμα από τον καφέ και πήρε την απόφαση της. Άξιζε να το ρισκάρει! Τα οφέλη θα ήταν πολλά και οι πιθανότητες να συμβεί κάποιος από τους φόβους της εξαιρετικά μικρές. 

 Σηκώθηκε και πήρε τηλέφωνο τον Αλέξανδρο. 

“Έχεις σχέδιο για απόψε;”, τον ρώτησε μόλις άκουσε τη φωνή του. 

 “Παϊδάκια στη Βάρη. Πως σου ακούγεται;” 

 ”Σαν ουράνια μελωδία!” του απάντησε. “Πεινάω σαν λύκος. Σε μισή ώρα θα είμαι στο γραφείο σου.”

Πέρασαν μαζί τη νύχτα. Μετά το φαγητό επέστρεψαν στο σπίτι του Αλέξανδρου και είδαν στο βίντεο το Μπολερό με την πανέμορφη Μπο Ντέρεκ. Οι ερωτικές σκηνές ξύπνησαν και το δικό τους πάθος. Απόλαυσαν τον έρωτα τους σαν να ήταν η πρώτη φορά, όπως πάντα άλλωστε και ύστερα κοιμήθηκαν αγκαλιασμένοι. Το πρωί θα γινόταν η αποκάλυψη, έτσι αποφάσισε η Μαρία.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης, που έγινε με όχι τόσο κομψό τρόπο, σόκαρε τον Αλέξανδρο. Ούτε σαν σκέψη δεν είχε περάσει απ το μυαλό του ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η καριέρα του και η φήμη του ως ανεξάρτητου και αδέσμευτου αρσενικού, δεν του επέτρεπαν να μπει σε μικροαστικές συμβάσεις, όπως θεωρούσε γάμο και παιδιά. 

 “Μου είχες πει ότι παίρνεις χάπι.”, της είπε θυμωμένος, όταν επιτέλους κατάφερε να αρθρώσει λόγο. 

 “Προφανώς κάποια μέρα θα το ξέχασα”, του απάντησε στο ίδιο ύφος. 

 “Πρέπει να σου ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει περίπτωση να το κρατήσεις! Σιχαίνομαι τις δεσμεύσεις, και κυρίως όταν έρχονται με τόσο εκβιαστικό τρόπο!”, την απείλησε, και φάνηκε πως όλη η ερωτική μαγεία των προηγούμενων ημερών εξανεμίστηκε στο άκουσμα της ανεπιθύμητης είδησης. 

 Η αντίδραση του, αν και έκανε πιο εύκολη τη θέση της Μαρίας, καθώς εξαφάνισε ακόμα και τις όποιες υποψίες τύψεων απ τη μεριά της, παρ όλα αυτά την έκανε έξαλλη. Για δεύτερη φορά αυτός ο αχρείος αποποιούνταν τις ευθύνες του, μόνο και μόνο για να αποφύγει τη δέσμευση. Κι αν την πρώτη φορά δεν το ήξερε, τώρα δεν είχε καμιά δικαιολογία! 

 “Και εγώ οφείλω να σου ξεκαθαρίσω, πως αυτό το παιδί θα το κρατήσω! Θα το μεγαλώσω μόνη μου, όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες. Μόνο που λυπάμαι γιατί έδωσα καρδιά και κορμί σε έναν άνθρωπο τόσο ρηχό και κυνικό!”, του είπε με περιφρόνηση και έσπρωξε με βια το χέρι του που επιχείρησε να την αγγίξει. 

 “Δεν πρόκειται ποτέ να το αναγνωρίσω, και αν ο σκοπός σου ήταν να με εκβιάσεις με αυτό το παιδί, καλύτερα να το ξεχάσεις!” 

 “Τελικά είσαι πολύ μαλάκας!”, του φώναξε οργισμένη και τον χαστούκισε με δύναμη. Αυτό το χαστούκι σαν να τον ξύπνησε και προσπάθησε να σώσει ότι μπορούσε, και ότι ήταν δυνατό ακόμα να σωθεί. 

 “Μη γίνεσαι ανόητη Μαρία. Περνάμε καλά, αγαπιόμαστε, γιατί να τα χαλάσουμε όλα για κάτι που ούτε θέλαμε, ούτε επιδιώξαμε;” 

 “Εκατό εκατομμύρια.”, του πέταξε ψυχρά αντί για οποιαδήποτε απάντηση. 

 Ο Αλέξανδρος γέλασε κυνικά. 

 “Αλήθεια πιστεύεις πως θα υποκύψω στον εκβιασμό σου;”τη ρώτησε με ειρωνεία. 

 “Το καλό που σου θέλω! Αλλιώς θα σου κοστίσει πολύ περισσότερα!” 

 “Και ποιος μου εξασφαλίζει πως δεν θα συνεχίσεις;”



Στείλτε μας στο tinios60@gmail.com, διηγήματα, στίχους, ποιήματα με την ένδειξη: Προς δημοσίευση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου