ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 69η συνέχεια. Προαναγγελία τρόμου)

Δείτε εδώ τις μέχρι τώρα συνέχειες σε ενιαίο κείμενο

Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


 Τραβήχτηκε απότομα από τον εναγκαλισμό ο Δήμος και πήρε αμυντική στάση. Αυτές οι γλύκες του     Πετρή, ποτέ δεν του βγήκαν σε καλό!.

”Καλώς σε βρήκα”, του απάντησε ψυχρά. “Ήρθα να μιλήσουμε για την πρόταση που έκανες στη γυναίκα μου”.

 “Το ήξερα πως θα τη βρεις ενδιαφέρουσα!”,χαμογέλασε ο Πετρής ανάβοντας τσιγάρο.”Εξακολουθείς να μην καπνίζεις ή να σου προσφέρω;”. 

“Την βρίσκω απαίσια και απορώ πως σκέφτηκες ότι θα δεχόμουν κάτι τέτοιο!”, του φώναξε οργισμένος.

”Γιατί;”, τον ρώτησε δήθεν απορημένος. “Και η Φροσούλα θα είχε παρέα και ο μικρός σου θα πήγαινε στα καλύτερα σχολεία. Εσύ τον περισσότερο καιρό λείπεις, που είναι το παράλογο;”.

“Το παράλογο είναι πως θέλεις να καταστρέψεις την οικογένεια μου, όπως προσπάθησες να καταστρέψεις και μένα! Όπως καταστρέφεις και εσύ και οι φίλοι σου ανήλικα παιδάκια!”.

”Δήμο τι λες;”, τον διέκοψε με θυμό. “Έχουν περάσει χρόνια από ότι έχει συμβεί μεταξύ μας. Και όλες αυτές τις μαλακίες που γράφουν οι κωλοφυλλάδες θα πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να τις πιστεύεις!” 

Ο Δήμος σηκώθηκε και ακουμπώντας τα χέρια στο ξύλινο γραφείο, κάρφωσε τα μάτια του στον Πετρή. 

“Άκου να δεις κάθαρμα!”, του είπε με οργή. “Μπορεί να ξεγελάσεις όλο τον κόσμο, όχι όμως εμένα! Σε έχω μάθει από τα δώδεκα μου και πλήρωσα πολύ ακριβά την ατυχία να είμαι αδελφός σου! Κι αν ήρθα μέχρι εδώ το έκανα μόνο και μόνο για να σε προειδοποιήσω. Μείνε μακρυά από την οικογένεια μου γιατί θα μετανιώσεις την ώρα που γεννήθηκες! Κατάλαβες αδελφέ;”.

Ο Πετρής ανέκφραστος άκουσε τον μονόλογο του Δήμου. Ύστερα σηκώθηκε αργά και πήγε στο παράθυρο που έβλεπε τον Σαρωνικό. 

“Θα μπορούσα να σε πείσω με πολλούς τρόπους”, του είπε τελικά με φαινομενικά ήρεμη φωνή. “Έχω άσσους στο μανίκι, πίστεψε με! Δεν θα το κάνω όμως! Θα περιμένω να μου το ζητήσεις εσύ γονατιστός. Αφού αποφάσισες να γίνεις εχθρός μου, θα πρέπει να υποστείς και τις συνέπειες. Και τώρα μπορείς να πηγαίνεις! Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να τον χαραμίζω μαζί σου!” 

“Μείνε μακρυά μας αλήτη!”, τον απείλησε τραβώντας το πέτο του σακακιού του. “Τελευταία προειδοποίηση!”. 

Και με αυτά τα λόγια τον έσπρωξε με τόση δύναμη που κόντεψε να αναποδογυρίσει την καρέκλα του.

Ο Πετρής έμεινε με το βλέμμα καρφωμένο στην πλάτη του Δήμου που έφευγε. Αν ήταν μαχαίρια τα μάτια του θα τον άφηναν στον τόπο. Αυτές οι προσβολές ήταν αδύνατον να μείνουν αναπάντητες. Σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας. “Αύριο θα γελάσουμε Δήμο!”, μουρμούρισε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του. “Δηλαδή μόνο εγώ θα γελάσω για την ακρίβεια!”.


Η πρώτη σελίδα του ΕΞΑΓΓΕΛΟΥ, δημιούργησε αίσθηση. Όχι τόσο για το κεντρικό της θέμα που ήταν πολιτικό, όσο για μια περίεργη προαναγγελία. “Σε λίγες ημέρες στην εφημερίδα μας ένα ρεπορτάζ βόμβα! Αδελφός πασίγνωστου εν δυνάμει πολιτικού σε ανώμαλες πόζες με άντρες! Μην χάσετε τα επόμενα φύλλα του ΕΞΑΓΓΕΛΟΥ!”. 

Ο Αργύρης έριξε μια βιαστική ματιά στον τύπο, πράγμα που έκανε πάντα πριν ξεκινήσει για τα δικαστήρια. Τίποτα δεν του κίνησε το ενδιαφέρον. Τίποτα εκτός από την παράξενη αναφορά της εφημερίδας του αδελφού του. Δεν τον είχε συνηθίσει σε κίτρινα θέματα ο ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ. Αυτό όφειλε να το αναγνωρίσει του Πετρή. Κομματικά στρατευμένη ναι, ποτέ όμως δεν χρησιμοποίησε κτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Γιατί τώρα να επέλεξε την βρώμικη δημοσιογραφία; Και κυρίως ποιον εν δυνάμει πολιτικό φωτογράφιζε; Σίγουρα κάποιον που μπορούσε να γίνει απειλή για τα κατεστημένα κόμματα εξουσίας. Σαν τον ίδιο παραδείγματος χάριν! 

Πάγωσε με αυτή την σκέψη. “ Αδελφός πασίγνωστου εν δυνάμει πολιτικού σε ανώμαλες πόζες με άντρες”. Ο Δήμος; Αδύνατον να πιστέψει κάτι τέτοιο! Εξ άλλου και μια περίπτωση αλήθειας να υπήρχε η μπάλα θα έπαιρνε και τον Πετρή. Και δικός του αδελφός είναι ο Δήμος.

Κάλεσε στο τηλέφωνο τον Δήμο. Έπρεπε να μάθει αν οι υποψίες του είχαν κάποια βάση ή άδικα ανησυχούσε. Το σήκωσε η Φροσούλα που τον ενημέρωσε πως ο αδελφός του είχε κατέβει στην Αθήνα για να βρει τον Πετρή.”Μου κάνει εντύπωση που δεν επικοινώνησε μαζί σου!”, απόρησε με κακά προαισθήματα. Τα ίδια ακριβώς που ένιωσε και ο Αργύρης με αυτά τα νέα.

“Πες του σε παρακαλώ να μου τηλεφωνήσει ή να έλθει να με βρει. Δεν ξέρω που να τον ψάξω”. “Ούτε και εγώ”, απάντησε αναστατωμένη η Φροσούλα. “Συμβαίνει κάτι;”. 

“Όχι δεν νομίζω”, προσπάθησε να διασκεδάσει την αγωνία της. “Απλώς θέλω να μάθω πως πήγε η συνάντηση τους”.

Η προηγούμενη υποψία έγινε σχεδόν βεβαιότητα μετά από αυτό το τηλεφώνημα. Ο Δήμος το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις έφτανε στην Αθήνα ήταν να συναντηθεί μαζί του. Για να το αποφύγει αυτή τη φορά σίγουρα κάτι πολύ σοβαρό έκρυβε. Κάτι άσχημο μεσολάβησε και τώρα ο Πετρής έπαιρνε την εκδίκηση του. 

Έφυγε με βαριά καρδιά για το δικαστήριο. Μια υπόθεση ρουτίνας με ακάλυπτη επιταγή είχε μόνο και μετάνιωσε που δεν την ανέθεσε σε κάποιον ασκούμενο. Όμως ο πελάτης ήταν καλός και δεν ήθελε να το διακινδυνεύσει. Η υπόθεση τελείωσε γρήγορα με συμβιβασμό. Ο κατηγορούμενος πλήρωσε το ποσόν της επιταγής και η τράπεζα απέσυρε την μήνυση. Δεν ήθελε να γυρίσει στο γραφείο και προτίμησε μια βόλτα, αφού πρώτα τηλεφώνησε στο γραφείο. 

“Πέρασε ο αδελφός σας ο Δήμος”, τον ενημέρωσε η γραμματέας του. “Μου άφησε τον αριθμό του ξενοδοχείου του”. 

Δείτε επίσης: Πάρτε 100 σε κουπόνι & 50% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία με την εφαρμογή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου