ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 72η συνέχεια. Άνομο πάθος)

 Δείτε εδώ τις μέχρι τώρα συνέχειες σε ενιαίο κείμενο

Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1989


Οι εκλογές του Ιούνη δεν ανέδειξαν όπως ήταν αναμενόμενο αυτοδύναμη κυβέρνηση, εξαιτίας κυρίως του εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα. Έτσι, ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέμεινε πρωθυπουργός μέχρι τις 2 Ιουλίου 1989, οπότε η Νέα Δημοκρατία και ο Συνασπισμός αποφάσισαν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τζαννετάκη. Όλα έδειχναν πως αυτή η κυβέρνηση δεν θα πήγαινε πολύ μακρυά. 

Ο ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ στήριζε ακόμη τον Αντρέα αν και όχι τόσο φανατικά. Από καιρό ακολουθούσε μια πιο αντικειμενική γραμμή. Τα πράγματα έδειχναν πολύ δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ με το σκάνδαλο Κοσκωτά να κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή, και ο Πετρής έριχνε γέφυρες και προς άλλες πλευρές. 

Το κίνημα του Αργύρη, παρά τις πολλές παροτρύνσεις να μετατραπεί σε κόμμα και να κατέβει στις εκλογές, τελικά δεν το επεχείρησε. Υπήρχαν όμως ζυμώσεις και προβληματισμοί να κατέλθει στις επόμενες, που μάλλον δεν θα αργούσαν. Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις έφερναν την “Πατριωτική Συσπείρωση”, με ποσοστά κοντά στο 8%, πράγμα που αν επαληθευόταν θα την καθιστούσαν ρυθμιστικό παράγοντα στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αυτή την ευκαιρία ο Πετρής δεν σκόπευε να την αφήσει να πάει χαμένη. Αν κατόρθωνε να πείσει τον Αργύρη να συνεργαστεί με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ζητώντας για τον εαυτό του το υπουργείο Δημοσίων Έργων, θα έμπαινε στο παιχνίδι χωρίς αντίπαλο. Πως όμως να πλησιάσει τον αδελφό του, που οι σχέσεις τους είχαν από χρόνια διακοπεί; 

Η ανάγκη τον έκανε να προσεγγίσει πάλι τον Άρη. Διατηρούσε καλές σχέσεις με τον Αργύρη και ήταν κι αυτός μέλος του κινήματος. Σιχαινόταν να πλαγιάζει μαζί του και προσπαθούσε να το αποφεύγει όσο μπορούσε, όμως θα έκανε κάθε θυσία για να πετύχει τον σκοπό του.

Ο Άρης δεν ήταν αρνητικός και μέσες άκρες έριξε την ιδέα στον Αργύρη. Δεν του ανέφερε τίποτα για τη συμμετοχή του Πετρή,γιατί κάτι τέτοιο θα έφερνε τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Όταν και αν αποφάσιζε να κατέβουν στις εκλογές, θα τον έφερνε σε επαφή, γιατί οι εκλογές και μάλιστα με υψηλούς στόχους, απαιτούν και την ανάλογη χρηματοδότηση.

Προς το παρόν απολάμβανε τις διακοπές του στη Νάξο, το νησί του, που είχε χρόνια να επισκεφτεί. Μόνο που η αγαπημένη του ανιψιά έλειπε για διακοπές με την παρέα της στην Ίο και έτσι δεν είχε την ευκαιρία να την χαρεί. Παρόλο που είχε περάσει στην Φιλοσοφική, δεν θα του έκανε το χατήρι να ακολουθήσει τη δική του σταδιοδρομία. Τα όνειρα της ήταν εντελώς διαφορετικά. Κυρίως ήθελε να γίνει ηθοποιός, προς το παρόν όμως  ασχολιόταν με το μόντελινγκ με μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό συνετέλεσε και η ανάδειξη της σε Μις Γιανγκ, στα περσινά καλλιστεία! 


Ο Πετρής πήρε τον Άγγελο στα γόνατα του. Σήμερα το απόγευμα θα έφευγε για την Καβάλα μαζί με τη νταντά του που καταγόταν από εκεί. Είκοσι μέρες μακρυά του, του φαινόταν αιώνας, και

 ήταν η πρώτη φορά που θα τον αποχωριζόταν τόσο μεγάλο διάστημα. 

Η επαφή του με το κορμάκι του παιδιού, του προκάλεσε την ίδια αναστάτωση με όλες τις προηγούμενες. Χάιδεψε τα γυμνά του ποδαράκια με τρυφερότητα και ένιωσε ανατριχίλα αγγίζοντας την μαλακή του σάρκα. Δεν είχε σκοπό να προχωρήσει περισσότερο, όμως ο ερεθισμός που του έφερνε ήταν τόσο δυνατός που φοβόταν πως δεν θα το αποφύγει. 

Με μια μαλακή κίνηση τον κατέβασε και τον κάθισε δίπλα του στον καναπέ. Φοβόταν πως αν συνέχιζε δεν θα υπήρχε επιστροφή. Δεν το ήθελε αυτό που γινόταν στο μυαλό του. Αγαπούσε παθολογικά τον Άγγελο, περισσότερο και από πραγματικό του παιδί. Η καταραμένη διαστροφή του όμως δεν του επέτρεπε να τον πλησιάζει χωρίς να τον δει ερωτικά! Πάλευε απεγνωσμένα να συγκρατήσει το κτήνος μέσα του. Μέχρι τώρα κέρδιζε ο πατέρας, μέχρι πότε όμως;

“Πήγαινε να ετοιμαστείς αγόρι μου”, του είπε με τρεμάμενη φωνή. “Όπου νά΄ναι θα έρθει ο Λουκάς να σας πάει στο αεροδρόμιο”. 

Ο μικρός τον αγκάλιασε σφιχτά και τον φίλησε στο μάγουλο. 

“Είσαι ο καλύτερος πατέρας του κόσμου!”, του είπε γλυκά και έτρεξε στο δωμάτιο του.

Ο Πετρής ένιωσε την καρδιά του να σφίγγεται και τα μάτια του να βουρκώνουν. Δεν θυμόταν από πότε είχε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ίσως και ποτέ πριν! Όχι αυτό το αρρωστημένο πάθος έπρεπε να το σταματήσει προτού διαλύσει τη σχέση του με το παιδί. Στο κάτω κάτω τόσα άλλα ανήλικα κυκλοφορούν έξω στον κόσμο, και δεν του έλειψε ποτέ η συντροφιά τους! 

Άλλωστε αύριο ξεκινούσαν οι διακοπές του με εκλεκτή παρέα. Το γιώτ του έτοιμο περίμενε να ταξιδέψει τους επώνυμους καλεσμένους του στο Αιγαίο, με πρώτο σταθμό την Ίο. Κόκα, ποτά, κορίτσια, πρόθυμα αγοράκια θα έκαναν την κρουαζιέρα αυτή αξέχαστη για όλους! 

Τηλεφώνησε στον καπετάνιο για να ελέγξει αν υπήρχε κάποιο θέμα που έπρεπε να διευθετηθεί πριν τον απόπλου, και βεβαιώθηκε πως όλα λειτουργούσαν ρολόι. Αφού αποχαιρέτησε τον Άγγελο και τη νταντά, πήρε κι αυτός τη βαλίτσα του και ξεκίνησε για τον Φλοίσβο. 

Ο νεαρός οδηγός που πρόσφατα προσέλαβε, του άνοιξε δουλικά την πόρτα και τον χαιρέτησε με μια βαθιά υπόκλιση. Του άρεσε  αυτό το παλικάρι. Κάπως έτσι ήθελε τους ανθρώπους που είχε δίπλα του. Πρόθυμους, με χαμηλωμένο βλέμμα και χωρίς πολλές ερωτήσεις.

 “Πως είπαμε σε λένε εσένα;”, τον ρώτησε μόλις ξεκίνησαν. 

“Κοσμά κύριε!”, του απάντησε συνεσταλμένα χωρίς να τον κοιτάξει μέσα από τον καθρέφτη. “Λοιπόν Κοσμά, πιάσε δεξιά λωρίδα και πήγαινε όσο πιο αργά μπορείς! Από τώρα είμαι σε διακοπές και θέλω να μπω σε ρελαντί ρυθμούς!”.


Δείτε επίσης: Πάρτε 100 σε κουπόνι & 50% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία με την εφαρμογή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου