ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 76η συνέχεια. Ο βρώμικος Ορφέας)

 Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


Η απόλαυση της ηδονής κράτησε όσο και η επίδραση της κόκας. Ύστερα ήρθαν οι ενοχές, που αν και αμβλυμμένες από το αλκοόλ, βάρυναν την ψυχή του Δήμου. Ντύθηκε βιαστικά και έφυγε χωρίς να πει κουβέντα του Ορφέα που είχε μπει για ντους. 

Ζαλισμένος ακόμα από το αλκοόλ, έφτασε με αβέβαια βήματα στο σαλόνι και βυθίστηκε σε μια πολυθρόνα. Δυο από τους πιο συντηρητικούς καλεσμένους έπιναν το ποτό τους κουβεντιάζοντας ήρεμα. “Πως τα έκανα σκατά πάλι Θεέ μου!”, συλλογίστηκε τσακισμένος. “Όλα τα κατέστρεψα από μια απερισκεψία της στιγμής. Τελικά αυτό το κάθαρμα θα με καταδιώκει σε όλη μου τη ζωή!”, Μόνη του παρηγοριά στο δράμα που βίωνε ήταν πως η σεξουαλική επαφή δεν του ήταν και τόσο ευχάριστη. Παρ όλη την θολούρα και την ευφορία από την κόκα, ένιωθε πως έκανε μια αγγαρεία που απλά και μόνο θα εκτόνωνε τις ορμές του. Και τώρα που ξανάφερνε στο νου του τις σκηνές, το μόνο που αισθανόταν ήταν αηδία.

Σηκώθηκε και βγήκε στον καθαρό αέρα. Το σκάφος ξαναέμπαινε εκείνη την ώρα στο λιμάνι. “Να φύγω!”, μουρμούρισε “Να μην ξαναδώ κανέναν τους! Τι δουλειά έχω εγώ με αυτά τα λούκια.”.

Πετάχτηκε έξω πριν καλά καλά δέσει το γιοτ στον μώλο και έφυγε τρέχοντας για το καΐκι του. Εκεί με τους αγνούς ανθρώπους του μόχθου, τ΄αδέλφια του που ποτέ δεν τον πίκραναν!


“Δεν σε βλέπω ενθουσιασμένο”, είπε η Νίκη στον Ορφέα, που πραγματικά δεν έδειχνε στα κέφια του. “Δεν πήγε καλά με τον Δήμο;”. 

“Καλά πήγε”, απάντησε δύσθυμος. “ 

“Τότε, προς τι αυτά τα μούτρα;”. 

“Πάμε να φύγουμε καλή μου!”, την παρακάλεσε. “ Δεν αντέχω ούτε λεπτό άλλο εδώ!”.

Δεν τον πίεσε περισσότερο η Νίκη. Κάποιο λόγο θα είχε να είναι στενοχωρημένος, και θα τον μάθαινε σίγουρα. Όλα της τα έλεγε αυτούς τους μήνες της γνωριμίας τους. Ήταν κάτι σαν η προσωπική του ψυχαναλύτρια. 

Στην κορυφή της σκάλας ο Πετρής αποχαιρετούσε τους καλεσμένους του που δήλωναν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία. Η Νίκη ήθελε να μπορούσε να φύγει χωρίς να χρειαστεί να πέσει και πάλι επάνω του. Κάτι τέτοιο όμως ήταν αδύνατο. 

“Όλα καλά;”, ρώτησε ο Πετρής κοιτώντας τον Ορφέα, και χωρίς να δώσει καμία σημασία στη Νίκη..

”Αν αυτό θέλεις να ακούσεις, ναι όλα καλά”, του απάντησε με φωνή που έσταζε πίκρα. “Όλα καλά, αλλά όχι για όλους!”

“Εσύ πάντως πέρασες καλά κι αυτό είναι που μετράει!”, έκλεισε τη συζήτηση ο Πετρής και παραμέρισε να κατέβουν. 

“Τι εννοούσες λέγοντας:  Όλα καλά, αλλά όχι για όλους; Και αλήθεια ο Δήμος πότε έφυγε και δεν τον πήραμε χαμπάρι;”, τον ρώτησε η Νίκη στο δρόμο προς το ξενοδοχείο.

“Έτσι γενικά το είπα, τίποτα συγκεκριμένο”, απάντησε χωρίς να μπορεί να την πείσει και ήταν η πρώτη φορά που δεν της άνοιγε την καρδιά του.

Την απάντηση θα την έπαιρνε η Νίκη την άλλη μέρα μέσα από το πρωτοσέλιδο μιας κιτρνοφυλλάδας. 

Η “Αλεπού”, αυτό ήταν το όνομα της εφημερίδας, είχε την φωτογραφία του Ορφέα και τίτλο: ”Φορέας του AIDS, ο Ορφέας Δελής;”

Την αγόρασε και διάβασε το ανυπόγραφο άρθρο που περιέγραφε με λεπτομέρειες τις επισκέψεις του Ορφέα σε εξειδικευμένο κέντρο του Λονδίνου, και παρουσίαζε και καταγγελίες ανώνυμων που το πιστοποιούσαν. Αλαφιασμένη έτρεξε στο ξενοδοχείο να τον βρει. Αδυνατούσε να πιστέψει κάτι τόσο τρομερό. Κάποιο καθίκι είχε βάλει στο μάτι τον Ορφέα και βάλθηκε να τον καταστρέψει!

Οι ελπίδες της να έχει δίκιο διαψεύστηκαν όταν αντίκρισε τα δακρυσμένα μάτια του Ορφέα. Του είχαν τηλεφωνήσει από την εφημερίδα, ζητώντας είτε επιβεβαίωση είτε διάψευση. Τους έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς απάντηση. Τι να απαντήσει άλλωστε; Έδειχναν πως τα ήξεραν όλα και κάθε προσπάθεια διάψευσης φαινόταν μάταιη. 

“Πες μου πως είναι ψέμματα!”, ούρλιαξε έξαλλη η Νίκη. “Δεν θα μου έκρυβες κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι;”. 

Ο Ορφέας έκρυψε το πρόσωπο με τα χέρια του και ξέσπασε σε λυγμούς.

 “Με κατέστρεψε το κάθαρμα!”, ψιθύρισε μέσα στα αναφιλητά του. “Είναι ο μόνος που ξέρει το δράμα μου. Αυτός με πήγε στην Αγγλία για μια καινούργια πειραματική θεραπεία. Τον εμπιστεύτηκα στην ανάγκη μου και μου διέλυσε την ζωή! Και μαζί με τη δική μου, κατέστρεψε και του Δήμου!”. 

Η Νίκη πετάχτηκε σαν να την τσίμπησε οχιά.

 “Εννοείς πως παρέσυρες τον Δήμο και τον εξέθεσες στον κίνδυνο;”, τον ρώτησε οργισμένη. 

“Δεν είχα άλλη επιλογή, πίστεψε με. Με εκβίασε πως θα τα πει όλα και τρόμαξα. “Δεν είναι δικαιολογία το ξέρω, όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Φοβόμουν Νίκη! Και τώρα ντρέπομαι. Όχι δεν ντρέπομαι μόνο, μισώ τον εαυτό μου για ότι έκανα”.

“Δεν είσαι εσύ ο άνθρωπος που γνώρισα και εκτίμησα”, τον κεραυνοβόλησε. “Ο Ορφέας που ήξερα ήταν ντόμπρος και γνήσιος, όχι αυτό το ύπουλο πλάσμα που προτιμάει να σκοτώσει ανθρώπους για την δική του ασφάλεια!”.   

Άρπαξε την βαλίτσα της και έχωσε μέσα βιαστικά τα ρούχα της. Ο Ορφέας προσπάθησε να τη σταματήσει. 

“Νίκη σε χρειάζομαι! Μην με εγκαταλείπεις τώρα που καταρρέω!”. 


Δείτε επίσης: Πάρτε 100 σε κουπόνι & 50% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία με την εφαρμογή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου