ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 78η συνέχεια. Η φοβερή επιβεβαίωση)

 Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


“Μένουμε λοιπόν αυτό που είμαστε!”, κατέληξε ο Αργύρης. “Αθεράπευτα ρομαντικοί και έξω από τα παιχνίδια εξουσίας!”

Ο Πετρής σηκώθηκε θυμωμένος. Η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη και τώρα έπρεπε να βρει άλλους τρόπους πίεσης 

“Σου δίνω διορία μια βδομάδα να το ξανασκεφτείς”, είπε μετρώντας μια μια τις λέξεις του. “ Αλλιώς θα βρεθούμε απέναντι και πίστεψε με δεν θα σου αρέσει καθόλου!”.

“Με απειλείς;”, ρώτησε ο Αργύρης κτυπώντας το χέρι στο τραπέζι.

“Σε προειδοποιώ!”, απάντησε και έφυγε αφήνοντας ένα μάτσο χαρτονομίσματα για τον λογαριασμό.

“Και τώρα τι κατάλαβες που έκλεισες την πόρτα σε έναν καλό χρηματοδότη;”, επέπληξε ο Άρης τον Αργύρη. “Αφού η απόφαση για κάθοδο στις εκλογές είναι σχεδόν αποφασισμένη.”.

“Τίποτα δεν είναι αποφασισμένο.”, απάντησε ο Αργύρης ανόρεχτα. “Κάθοδος σε εκλογές με χορηγό τον Πετρή, δεν πρόκειται να συμβεί επ΄ουδενί! Άκουσες τα ανταλλάγματα και υποθέτω δεν τα εγκρίνεις”.

“Μα θα μπορούσες να υποκριθείς πως συμφωνείς και αργότερα να τον πουλήσεις!”.

“Τον Πετρή;”, τον ρώτησε γελώντας ειρωνικά. “Περίμενα να τον ξέρεις καλά, μετά από ότι έχεις περάσει από δαύτον!”.

Ο Άρης δεν επέμεινε περισσότερο. Μπορεί η ιδέα της υπουργοποίησης να του φαινόταν δελεαστική, αλλά αυτή περνούσε μέσα από την απόφαση του Αργύρη, την οποία δεν μπορούσε να αλλάξει.

“Ωραία, ας κλειστούμε πάλι στο καβούκι μας να παρακολουθούμε θεατές τις εξελίξεις!'”, δήλωσε με φανερή απογοήτευση.

“Καλύτερα έτσι, παρά βουτηγμένοι στα σκατά μέχρι το λαιμό!”, του απάντησε ο Αργύρης, κλείνοντας οριστικά και αμετάκλητα το θέμα.


Η Φροσούλα δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί την απέφευγε ο Δήμος. Είχε μια βδομάδα που γύρισε και ούτε μια φορά δεν πλάγιασε μαζί της. Μαύρες σκέψεις την βασάνιζαν μήπως μπήκε άλλη γυναίκα στη ζωή του. Αλλά πάλι, οι ώρες που περνούσε στη στεριά ήταν μετρημένες και ο άντρας της δεν είχε δώσει δείγματα εραστή της μιας βραδιάς. Σκέφτηκε να τον ρωτήσει τι συμβαίνει, όμως ίσως τον έφερνε σε δύσκολη θέση αν αντιμετώπιζε κάποιο οργανικό ή ψυχολογικό πρόβλημα.-

Κι ύστερα ήταν αυτές οι ατέλειωτες ώρες σιωπής που καθόταν σαν χαμένος μπροστά στην τηλεόραση, χωρίς στην πραγματικότητα να παρακολουθεί τα προγράμματα. Ειδικά από τότε που γύρισε από εκείνο το ταξίδι αστραπή στην Αθήνα, που ποτέ δεν της εξήγησε γιατί το έκανε, έμοιαζε να ζει σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο. 

Ο Αργύρης που τον ρώτησε τις προάλλες απ΄εξω απ΄έξω, δεν είχε κι αυτός ιδέα. Ούτε καν για την επίσκεψη του στην πρωτεύουσα δεν ήξερε. 

Αύριο θα έφευγε πάλι και θα έλειπε για ένα μήνα περίπου. Θα κατέβαιναν στο Λιβυκό πέλαγος για ξιφίες, μετά από συμφωνία με εταιρία αλιευμάτων που θα αγόραζε σε πολύ καλές τιμές για εξαγωγή στην Ιαπωνία. Σε άλλες εποχές θα ήταν μέσα στην υπερένταση και τον ενθουσιασμό για αυτή την περιπέτεια. Τώρα όμως πήγαινε στο καΐκι μόνο για τις απαραίτητες προετοιμασίες και γύριζε πάλι σπίτι με την ίδια βαριά διάθεση. Ούτε ο Νικολάκης κατάφερνε να τον βγάλει από το μαύρο πέπλο που φαινόταν να τον έχει τυλίξει.

“Κατεβαίνω στη Χώρα, θέλεις να σου φέρω κάτι;”, ρώτησε την Φροσούλα που παραξενεύτηκε με αυτή την είδηση. 

“Κάθε μέρα κατεβαίνεις.”, παραπονέθηκε. “Παλιά το βαριόσουν αυτό το ταξίδι!”.

 “Περιμένω μια σειρά καινούργια αγκίστρια, και όλο σήμερα αύριο. Ελπίζω να έχουν έλθει σήμερα, αλλιώς με τα παλιά θα τη βγάλουμε”.

Δεν πίστεψε λέξη η Φροσούλα. Αρκούσε ένα απλό τηλεφώνημα για να μάθει αν είχαν έλθει. Το να δώσει συνέχεια δεν ήταν του χαρακτήρα της, και άλλωστε θα επιβάρυνε την κατάσταση. Ήλπιζε μόνο να μην της κρύβει κάτι, κι αυτή τη φορά οι υποψίες της για εξωσυζυγική σχέση ξαναφούντωσαν.

Βγήκε στην πόρτα και τον σταύρωσε την ώρα που ξεκινούσε. Μια συνήθεια που την είχε από μικρή και της την είχε μεταδώσει η θετή της μητέρα. Ύστερα μπήκε πάλι στο σπίτι και τηλεφώνησε της Αναστασίας για να της εκμυστηρευθεί τους φόβους της. Εκείνη την καθησύχασε πως τίποτα κακό δεν συνέβαινε και την διαβεβαίωσε πως θα τον έχει από κοντά για να σιγουρευτούν. Πιο ήρεμη μετά από αυτή τη συνομιλία πήγε στην κουζίνα να αποτελειώσει το φαγητό πριν γυρίσει το παιδί από το σχολείο. 


Ο Δήμος με το που έφτασε στη Χώρα κατευθύνθηκε όπως όλες αυτές τις ημέρες στο ταχυδρομείο. Άνοιξε τη θυρίδα που είχε νοικιάσει και βρήκε το φάκελο από το Νοσοκομείου του Συγγρού. Η καρδιά του κόντευε να σπάσει από την αγωνία. Με τρεμάμενα χέρια τον έσκισε και διάβασε την επιστολή. “Κύριε Οικονόμου. Σας πληροφορούμε πως βρεθήκατε θετικός στον ιό HIV. Απαιτούνται περαιτέρω εξετάσεις επιβεβαίωσης, τις οποίες πρέπει να προγραμματίσετε άμεσα.” Ακολουθούσαν πρακτικές οδηγίες για το πως πρέπει να διαχειριστεί  την κατάσταση και έκλεινε με την προτροπή. “Σας επαναλαμβάνουμε την ανάγκη άμεσης επανεξέτασης και σε περίπτωση επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, την έναρξη προληπτικής θεραπείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος”.

Ένιωσε τον κόσμο να χάνεται και με δυσκολία κατόρθωσε να σταθεί όρθιος γέρνοντας στον πάγκο. Ο υπάλληλος τον κοίταξε με ενδιαφέρον. “Είστε καλά;”, τον ρώτησε και ο Δήμος κούνησε το κεφάλι χωρίς να πει λέξη. 


Δείτε επίσης: Πάρτε 100 σε κουπόνι & 50% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία με την εφαρμογή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου