ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (83η συνέχεια, Ο υπέροχος γάμος)

Δείτε εδώ  τις μέχρι τώρα συνέχειες σε ενιαίο κείμενο

Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


Άλλωστε και οι πελάτες εμπιστεύονται πιο εύκολα μια οικογενειακή επιχείρηση, κι αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που αποφάσισε αυτό το γάμο. Και σε τελική ανάλυση, πάντα υπήρχε η λύση του διαζυγίου, αν και μπορεί να της στοίχιζε λίγο ακριβά! Ο ερχομός του Θανάση την έβγαλε από τις σκέψεις της. 

 “Τι θα κάνουμε σήμερα;”, τον ρώτησε αφού ήπιε μερικές γουλιές απ τον καφέ της. 

 “Κανονικά θα έπρεπε να ανέβω στο μοναστήρι. Υποτίθεται αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ! Όμως φρόντισα να τελειώσω τις πρώτες εκτιμήσεις και έχω την πολυτέλεια να αφιερωθώ σε σένα!” 

 ”Μπάνιο η ούζο; Προτιμώ το δεύτερο!” 

 ”Γεννηθήτω το θέλημα σου!, είπε με στόμφο αλλά το μετάνιωσε στη στιγμή, καθώς θυμήθηκε την αποστροφή της σε ότι αφορούσε την θρησκεία. Ευτυχώς δεν έδειξε να ενοχλείται και ανάσανε με ανακούφιση.

______

Η επιστροφή τους στην Αθήνα σήμανε συναγερμό για την Μαρία. Τα δείγματα για το φθινόπωρο ήταν ήδη έτοιμα και η έκθεση πλησίαζε. Οι παραγγελίες, από το εξωτερικό κυρίως, έρχονταν με καταιγιστικούς ρυθμούς, και ο φόβος μήπως δεν κατάφερναν να ανταποκριθούν στη ζήτηση, είχε καταλάβει όλους. Ο μόνος ψύχραιμος αποδείχτηκε ο συνήθως αγχωτικός Ερρίκος. 

 “Μπορούμε να δώσουμε φασόν μερικά κομμάτια”, πρότεινε στο συμβούλιο. “

 ”Ούτε συζήτηση!”, τον απέκρουσε η Μαρία. “'Ότι πουλάμε θα βγαίνει από εδώ! Θέλω να έχω τον έλεγχο και της παραμικρής λεπτομέρειας!”

 ”Τότε θα χρειαστούμε περισσότερο προσωπικό”, αντέτεινε. “Είσαι σίγουρη πως το αντέχουμε;” 

 ”Να προσλάβεις όσους χρειαστούν. Στην ποιότητα δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις.” 

 Και όπως πάντα είχε δίκιο! Τα δεκαπέντε επιπλέον άτομα που προσέλαβαν αποδείχτηκαν λίγα σε σχέση με τις παραγγελίες από την έκθεση που ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις! Λες και δεν υπήρχαν άλλες επιχειρήσεις στον χώρο, όλοι έπεσαν σαν πεινασμένοι στις δημιουργίες της ΝΟΜΑΡ! Πάνω από ογδόντα εκατομμύρια οι πρώτες παραγγελίες, και σύμφωνα με τις εντολές της Μαρίας, σχεδόν αποκλειστικά σε μετρητά! 

 Η συνεργασία με τους Εγγλέζους προχωρούσε με συνεχώς ανοδικούς ρυθμούς,, και ήδη ξεκινούσαν οι εξαγωγές σε πέντε ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες. Η Μαρία σχεδόν δεν έφευγε από το εργοστάσιο πια. Είχε διαμορφώσει ένα χώρο δίπλα στο γραφείο της και εκεί ξεκουραζόταν λίγο, πριν ξαναμπεί δυναμικά στον κυκεώνα των υποχρεώσεων. Τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να κτυπούν είτε από πελάτες που ζητούσαν συνεχώς επαναλήψεις, είτε από προμηθευτές για να δειγματίσουν τα νέα τους υφάσματα. Ο Θανάσης ήταν υποχρεωμένος να μοιράζεται τις ελάχιστες ώρες που είχε η Μαρία με τον γιο της. Σε κάποια από αυτές τις ώρες έψαξαν και βρήκαν μια δυόροφη μεζονέτα στη Νέα Ερυθραία για να είναι κοντά στην έδρα της επιχείρησης. Ένα υπέροχο σπίτι 140 συνολικά τετραγωνικών με ιδιόκτητο γκαράζ και ακάλυπτο χώρο με παρτέρια λουλουδιών και εξωτερικό καθιστικό. Το ενοίκιο αρκετά τσουχτερό, αλλά αυτό δεν απασχολούσε την Μαρία. Έβγαζε τόσα που σίγουρα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα. 

 Τον γάμο τον κανόνισαν για τις δεκάξι του Γενάρη. Μετά από έναν ομηρικό καυγά έφτασε στα πρόθυρα να τον διαλύσει, όμως τελικά υποχώρησε για άλλη μια φορά. Δέχτηκε να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο, για να ικανοποιήσει τους γονείς του Θανάση, αλλά και τη Βαγγελιώ, που ήταν ανυποχώρητοι στο θέμα αυτό. Όσο για τον Αλέξανδρο, είχε πια συμβιβαστεί με την ιδέα πως έχασε οριστικά την Μαρία. Τον παρηγορούσε ωστόσο ότι κάτι τους ένωνε για πάντα και αυτό δεν μπορούσε κανείς να το αλλάξει. Το παιδί που στην αρχή δεν ήθελε, τώρα ήταν ο σκοπός της ζωής του. Είχε αποφασίσει να το αναγνωρίσει, αλλά ακόμη δεν το είχε συζητήσει μαζί της. Όλο τον ελεύθερο χρόνο του τον περνούσε μαζί του και με τη Βαγγελιώ.

Οι δυο παλιοί εραστές είχαν γίνει πια καλοί φίλοι, που αποζητούσαν ο ένας τη συντροφιά του άλλου, χωρίς ερωτικά σκιρτήματα που θα εμπόδιζαν την προσέγγιση, αλλά με μια αγνή φιλία και αλληλοσεβασμό.


Ο γάμος αποτέλεσε το γεγονός της χρονιάς για τα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Αστραφτερή η Μαρία μέσα στο πανάκριβο νυφικό γαλλικού οίκου έλαμπε πραγματικά. Αλλά και ο γαμπρός δεν υστερούσε σε τίποτα. Με το μπλε σκούρο BOSS κοστούμι, το λευκό πουκάμισο με το παπιγιόν, έμοιαζε σταρ χολιγουντιανής ταινίας! Οι καλεσμένοι γέμισαν ασφυκτικά τον ναό των Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό, όπου ο οικείος Μητροπολίτης τέλεσε το μυστήριο.

 Η Μαρία παρ΄όλη τη δυσφορία που της προκαλούσε το περιβάλλον έδειχνε ευτυχισμένη. Η δε Βαγγελιώ κρατώντας αγκαλιά το εγγονάκι της καμάρωνε με βουρκωμένα μάτια το βλαστάρι της. Πόσο θα ήθελε να ήταν εδώ και ο Βασίλης να μοιραστούν την χαρά! Κουμπάρος φυσικά ο Ερρίκος, που για πρώτη φορά στη ζωή του φόρεσε γραβάτα. Ο μόνος που δεν συμμεριζόταν αυτή τη χαρά ήταν ο Αλέξανδρος. Έβλεπε την αγαπημένη του στο πλάι κάποιου άλλου, και οι μνήμες τον βασάνιζαν ανελέητα. Ότι τόσον καιρό είχε θάψει βαθιά μέσα του ξυπνούσε από το λήθαργο και απειλούσε την λογική του. Με κόπο κατάφερε τελικά να ξαναβρεί την αυτοκυριαρχία του. Η δεξίωση που ακολούθησε σε κτήμα στο Κορωπί θα έμενε χαραγμένη στη μνήμη των 180 καλεσμένων για πάντα! Τα εκλεκτότερα εδέσματα συνδυασμένα με ακριβά Γαλλικά κρασιά, και η ζωντανή ορχήστρα απογείωσαν το κέφι. Αργά προς το ξημέρωμα άρχισαν να φεύγουν οι πρώτοι. Το ζευγάρι επέστρεψε σπίτι το πρωί πια. Η Βαγγελιώ με το μωρό είχαν φύγει, μαζί με τον Αλέξανδρο από νωρίς. Πρώτη νύχτα, ή μάλλον πρώτο πρωινό γάμου δίχως καμία ένταση. Εξάλλου δεν είχαν κάτι καινούργιο να ανακαλύψουν και έτσι έπεσαν αμέσως για ύπνο.

Την Μαρία την ξύπνησε το μεσημέρι το τηλεφώνημα του Αλέξανδρου. Απορημένη σήκωσε το ακουστικό, μιας και μόλις λίγες ώρες πριν ήταν μαζί. “Συγγνώμη που σε ξύπνησα”, απολογήθηκε. “Όμως με παρακάλεσε η κυρία Καμβύση να πας επειγόντως να την δεις. Είναι στα τελευταία της στο “Υγεία”, και μου είπε πως δεν έχει πολύ χρόνο. Μου έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό” 

 Τον ευχαρίστησε και άρχισε αμέσως να ετοιμάζεται. Ίσως σήμερα να έβρισκε απάντηση σε ερωτήματα που τη βασάνιζαν χρόνια. Άφησε σημείωμα στο Θανάση, πως θα έλειπε για λίγο, επικαλούμενη ξαφνικό ραντεβού με προμηθευτή. Κατέβηκε και αφού χαιρέτησε τη Βαγγελιώ και φίλησε το παιδί έφυγε βιαστική.


Στείλτε μας στο tinios60@gmail.com, διηγήματα, στίχους, ποιήματα με την ένδειξη: Προς δημοσίευση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου