ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (86η συνέχεια, Η Ιουλίτη ηγουμένη )

 Δείτε εδώ  τις μέχρι τώρα συνέχειες σε ενιαίο κείμενο

Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


Μπορεί ο παράξενος λευκοφόρος να μην εμφανίστηκε, όμως τα σημάδια ήταν εμφανή παρόλο που η αιμορραγία είχε σταματήσει. Περιπλανήθηκε πολύ ώρα χωρίς σκοπό και προορισμό ώσπου να σταματήσουν τα συμπτώματα. Δεν είχε ποτέ καταλήξει σε συμπέρασμα ως προς τι προξενούσε αυτή την αντίδραση του οργανισμού της, κάθε φορά που έκανε κάτι αντίθετο με την κρατούσα αντίληψη περί ηθικής. Ήταν τιμωρία; Ήταν προειδοποίηση; Ένα παιχνίδι του μυαλού της ίσως; 

Ιδέα δεν είχε, και ούτε και διάθεση να το αναλύσει. Εδώ ώρες ατέλειωτες με τον ψυχολόγο και δεν βρήκε άκρη, θα έβρισκε τώρα! 

 Αργά το βράδυ επέστρεψε σπίτι και βρήκε τον Θανάση στην ίδια αξιοθρήνητη κατάσταση όπως συνήθως. Αξύριστο, μίζερο μέσα στις λερωμένες με σάλτσες πυτζάμες του, αποβλακωμένο μπροστά στην τηλεόραση. Δίπλα του στον καναπέ η Βαγγελιώ το ίδιο αποχαυνωμένη. Αηδίασε με το θέαμα και πετώντας ένα ξερό καλησπέρα ανέβηκε σχεδόν τρέχοντας στην κρεβατοκάμαρα. Κάτι έπρεπε να κάνει με την προσωπική της ζωή που βάλτωνε ενώ είχε όλες τις προδιαγραφές να γίνει συναρπαστική. Ήταν μόλις εικοσιένα και κάτι, με τεράστια οικονομική επιφάνεια, επιτυχημένη επιχειρηματίας και πολύ όμορφη κατά γενική ομολογία. Κρίμα να χαραμίζεται σε μια σχέση που ήταν λάθος από την αρχή της. Και δυστυχώς η ευθύνη ήταν αποκλειστικά δική της, άρα και τη λύση έπρεπε να τη δώσει η ίδια!


_____


ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ


Αυτά τα Χριστούγεννα του 2005, το μοναστήρι γιόρταζε τα τρία χρόνια ηγουμενίας της Ιουλίτης. Τρία χρόνια μέσα στα οποία η Μονή άλλαξε πραγματικά πρόσωπο. Μετά την κοίμηση της ηγουμένης Μακαρίας, οι μοναχές ομόφωνα εξέλεξαν στην θέση της την Ιουλίτη. Η επάρκεια της στα καθήκοντα που είχε επωμιστεί την περίοδο της ασθένειας της Μακαρίας, είχαν πείσει τις αδελφές πως ήταν η καταλληλότερη να την διαδεχτεί. 

Ο ζήλος της για την εκκλησιαστική τάξη, οι οργανωτικές της ικανότητες αλλά και η αγάπη που περιέβαλε όλες ήταν σίγουρα ένας επιπλέον λόγος για αυτή την επιλογή. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, έθεσε πρώτη της προτεραιότητα την ενίσχυση της Μονής με νέο έμψυχο δυναμικό. Οι υπάρχουσες μοναχές, περασμένης ηλικίας, δεν επαρκούσαν για την ανάπτυξη που είχε θέσει ως στόχο. Με τις δικές της ενέργειες αλλά και τη βοήθεια του Μητροπολίτη έξι νέες μοναχές προστέθηκαν στην αδελφότητα τον πρώτο χρόνο. 

Όλες μεταξύ εικοσιπέντε μέχρι τριανταεπτά η μεγαλύτερη, και με ικανοποιητικό επίπεδο μόρφωσης. Μια μάλιστα εξ αυτών ήταν πτυχιούχος φυσικομαθηματικός. Σήμερα το μοναστήρι αριθμεί εικοσιδύο μοναχές και μόνιμο εφημέριο. 

 Με τη βοήθεια γεωπόνων και εργατών από τα γύρω χωριά ξαναζωντάνεψε τους παλιούς παραμελημένους αμπελώνες και το περασμένο φθινόπωρο έκαναν την πρώτη σοδειά. Το κρασί, με τις κατάλληλες ποικιλίες που είχαν επιλέξει οι γεωπόνοι βγήκε εξαιρετικό! Όσοι το δοκίμασαν έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και γι αυτό φύτεψαν ένδεκα ακόμη στρέμματα που δεν είχαν καλλιεργηθεί ποτέ πριν. Εφέτος θα έβγαινε μια σημαντική ποσότητα κρασιού που θα εμφιάλωναν και θα πωλούσαν, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα της Μονής. 

 Αλλά δεν ήταν μόνο αυτές οι οικονομικές δραστηριότητες που είχε επιτύχει η Ιουλίτη. Προσέλαβε έμπειρο αγιογράφο που δίδαξε την τέχνη σε όσες μοναχές ήθελαν και διέθεταν κάποιο ταλέντο,με αποτέλεσμα οι εικόνες να πωλούνται στους επισκέπτες, που είχαν αυξηθεί σημαντικά, στο χώρο έκθεσης που είχε δημιουργηθεί γι αυτό το σκοπό. 

Επίσης τρεις μοναχές είχαν αναλάβει να παράγουν γλυκά του κουταλιού από τα πολλά οπωροφόρα της περιοχής,καθώς και σπιτικά λικέρ. Τα λίγα ακίνητα που διέθετε η μονή από διάφορες δωρεές αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, με αρκετά ικανοποιητικά ενοίκια. 

 Η ίδια τις ελάχιστες ώρες που είχε ελεύθερες έγραφε. Έγραφε συνεχώς βίους αγίων σχετικά άγνωστων στο ευρύ κοινό, εντρυφώντας σε παμπάλαια συναξάρια που είχε στη διάθεση της η μονή και κινδύνευαν να καταστραφούν από τη φθορά του χρόνου. Η φήμη της είχε ξεπεράσει τα όρια της Εύβοιας και εκατοντάδες προσκυνητών κατέφθαναν από όλη σχεδόν την Ελλάδα για να την γνωρίσουν και να πάρουν την ευχή της.


Δείτε επίσης: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου