ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 86η συνέχεια. (Ψάχνοντας τους ενόχους)

Δείτε εδώ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο

 Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα  


 “Εκτός από το ισχυρό σοκ, έχει και ένα σοβαρό κτύπημα στο κεφάλι. Τον ετοιμάζουμε για αξονική”. 

Εξαγριωμένος έσπρωξε με βία τον γιατρό και μπήκε στο δωμάτιο. Τρεις αστυνομικοί έτρεξαν να τον βγάλουν. “Μην ακουμπήσετε χέρι επάνω μου!”, τους απείλησε. “Εκτός αν θέλετε αύριο να βρεθείτε στον Εβρο!”

Τα τρία νεαρά παιδιά οπισθοχώρησαν τρομοκρατημένα. Δεν είναι να τα βάζεις με τύπους σαν κι αυτόν. Οι απειλές του δεν ήταν από αυτές που μπορείς να αγνοήσεις. Εννοούσε κάθε λέξη από όσες έλεγε!

“Δυο λεπτά μόνο σας παρακαλώ”, είπε ο αρχιφύλακας με ένα τόνο που προσπαθούσε να κάνει επιτακτικό χωρίς να τα καταφέρνει.” Οι εντολές είναι αυστηρές”.

Πλησίασε το κρεβάτι του Λουκά χωρίς να δώσει σημασία στον αρχιφύλακα.

“Ποιος το έκανε;”, τον ρώτησε καρφώνοντας τα μάτια του στα δικά του. 

Ο Λουκάς πραγματικά δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Το άδειο βλέμμα που κοιτούσε το κενό το επιβεβαίωνε. 

“Ποιος το έκανε;”, ούρλιαξε αυτή την φορά και άρπαξε το χέρι του. “Μίλα πριν σε σκοτώσω καθίκι!”.

Οι αστυνομικοί όρμηξαν και τον έβγαλαν βίαια έξω από το δωμάτιο, και ο αρχιφύλακας του φόρεσε χειροπέδες.

“Λυπάμαι κύριε Οικονόμου, αλλά ξεπεράσατε τα όρια”, του είπε με έντονο ύφος, βάζοντας το καθήκον πάνω από τους φόβους του.

Ο Πέτρος δεν αντιστάθηκε καθόλου. Κατάλαβε πως η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και μπορούσε να του δημιουργήσει προβλήματα που αυτή την ώρα του ήταν αχρείαστα.

“Έχεις δίκιο αρχιφύλακα, παραφέρθηκα. Όμως έλα στη θέση μου. Σκότωσαν το παιδί μου με τον πιο φρικτό τρόπο. Άνθρωπος είμαι, δεν είμαι μηχανή!”.

Δεν περίμενε ποτέ πως θα έλεγε κάτι τέτοιο, γιατί στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς πίστευε! Πως είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή, χωρίς αισθήματα, που ο μόνος του σκοπός είναι το χρήμα και η εξουσία. 

Ο Αρχιφύλακας του έβγαλε τις χειροπέδες, αφού πήρε τη διαβεβαίωση του πως δεν θα επιχειρήσει πάλι κάτι βίαιο.

“Πηγαίνετε να ηρεμήσετε λίγο σπίτι σας”, του είπε μαλακά. “Θα φροντίσω να σας ενημερώσω για την πορεία των ερευνών εγώ προσωπικά. 

Ο Πέτρος τον ευχαρίστησε και απομακρύνθηκε στο βάθος του διαδρόμου. Δεν έφυγε όμως από το νοσοκομείο. Κατέβηκε στο μπαρ και παρήγγειλε ένα διπλό ουίσκι. Απόψε είχε σκοπό να μεθύσει. Να γίνει λιώμα, για να ξαναβρεί την αυτοκυριαρχία του. Δεν του άρεσε αυτή η αδυναμία που έβγαλε με το θάνατο του Άγγελου. Ήταν όμως κάτι που δεν μπορούσε να αποφύγει. Αρκεί να συνερχόταν όσο πιο γρήγορα γίνεται.


Ο Αργύρης ταλαντεύτηκε αρκετά με την πρόταση του Λουκά να τον αναλάβει. Αν είχε έστω και την παραμικρή συμμετοχή στη δολοφονία του μικρού, θα προτιμούσε να τον στείλει όσο πιο βαθιά γινόταν στην φυλακή. Από την άλλη, αν ήταν αθώος κινδύνευε να πληρώσει αμαρτίες άλλων και να αντιμετωπίσει και το μένος του Πετρή.

Η συμβουλή του πεθερού του να μείνει μακρυά από αυτή την υπόθεση, ενέτεινε τους προβληματισμούς του. Αποφάσισε να έχει μια πρώτη επαφή μαζί του και από το αποτέλεσμα της θα εξαρτιόταν αν προχωρούσε στην υπεράσπιση του.

Τον επισκέφτηκε στον θάλαμο του νοσοκομείου, λίγη ώρα μετά την πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς. Έδειχνε φοβερά εξαντλημένος και κάτι στο βλέμμα του πρόδιδε τρόμο. Ο γιατρός παρακάλεσε τον Αργύρη να είναι όσο πιο σύντομος γίνεται, γιατί το αιμάτωμα στο κεφάλι του Λουκά δεν του επέτρεπε πολλές συγκινήσεις. Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα απειλητικό για την υγεία του, αλλά με τα τραύματα στο κεφάλι δεν μπορούμε να παίζουμε, του εξήγησε.

Η εντύπωση που αποκόμισε από την ολιγόλεπτη κουβέντα τους ήταν πως κάτι έκρυβε ο Λουκάς. Τα περίεργα κενά μνήμης, που κατά σατανική σύμπτωση αφορούσαν τις λίγες στιγμές που συναντήθηκε με τους δολοφόνους του παιδιού, εδραίωσαν την πεποίθηση στον Αργύρη ότι δεν του ήταν τελείως άγνωστοι. Μπορεί πραγματικά να μην είδε τα χαρακτηριστικά τους μιας και φορούσαν κουκούλες, όμως δεν ήταν σε θέση να περιγράψει ούτε την σωματική τους διάπλαση, ούτε καν τα ρούχα που φορούσαν.

Το πρώτο πόρισμα που έβγαλε ήταν πως δεν ήταν ο Λουκάς ο βιαστής και δολοφόνος, άλλωστε αυτό θα το έβρισκαν οι αρχές με τους εργαστηριακούς ελέγχους, αλλά κάτι του έλεγε πως με κάποιο τρόπο, δεν ήταν εντελώς αμέτοχος σ΄αυτή την ιστορία.  

Στο δρόμο για το σπίτι στριφογυρνούσε στο μυαλό του η περίεργη αυτή υπόθεση. Μια απαγωγή σε κεντρικό σχετικά σημείο χωρίς φανερό κίνητρο και σκοπό. Κανείς, όσο ανώμαλος κι είναι, δεν σταματάει ένα αυτοκίνητο για να αρπάξει ένα παιδί μόνο και μόνο για να το βιάσει και να το σκοτώσει! Κάτι άλλο υπήρχε, όμως αδυνατούσε να το προσδιορίσει. Θα μπορούσε ίσως να είχε ξεκινήσει η απαγωγή με σκοπό τα λύτρα και στην πορεία να στράβωσε από την εμμονή των δραστών στην παρά φύση συνουσία; Δύσκολο! Συνήθως οι απαγωγείς τέτοιου επιπέδου είναι ψύχραιμοι και αποφεύγουν τέτοιες πρακτικές. Τότε;

Δεν είχε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να περιμένει τις έρευνες της αστυνομίας και τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που ίσως έριχναν κάποιο φως στη σκοτεινή υπόθεση.

Η Ράνια τον υποδέχτηκε με φανερό εκνευρισμό. Το τηλεφώνημα του Πετρή, oσο κι αν ήταν αναμενόμενο την είχε αναστατώσει. Η απειλή που φανέρωναν τα λόγια του ήταν απροκάλυπτη. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε τον Αργύρη ως συμμέτοχο στη δολοφονία με τον τρόπο του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου