ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 90η συνέχεια. (Και άλλοι περίεργοι θάνατοι)

Δείτε εδώ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο

 Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


 Σε μερικά δευτερόλεπτα όλα είχαν τελειώσει. Καρβουνιασμένα πτώματα και μια πύρινη λαίλαπα που κατέτρωγε τα σπλάχνα του σπιτιού, ο επίλογος της φρίκης.

Οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας, κατέκλυσαν τον χώρο, ενώ η μυρωδιά του καμένου έφτανε μέχρι το κέντρο της πόλης.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί με έκτακτα δελτία ενημέρωσαν τους τηλεθεατές για την ανείπωτη τραγωδία. Κανείς ακόμα δεν ήξερε πως ξέσπασε η φωτιά που κατέστρεψε το σπίτι και έστειλε στο μαρτυρικό θάνατο την τριμελή οικογένεια.

Ο Αργύρης έμαθε τα τραγικά νέα νωρίς το πρωί την ώρα που έπινε τον καφέ του λίγο πριν ξεκινήσει για τον Βόλο. Μια ανατριχίλα διέτρεξε όλο του το κορμί σε αυτό το άκουσμα. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής στο πόρισμα του ανέφερε πως η πυρκαγιά οφείλονταν σε εμπρησμό, καθώς σε σημεία που δεν είχε φτάσει η φωτιά βρέθηκαν σταγόνες βενζίνης.   

Κτύπησε το τραπέζι με την γροθιά του, κυριευμένος από ανήμπορη μανία, βλαστημώντας τον εαυτό του για την απόφαση να αναβάλει το χτεσινό του ταξίδι. Ίσως αν ήταν εκεί να προλάβαινε το κακό. Ήξερε πως δεν ήταν έτσι, αλλά οι τύψεις τον οδηγούσαν σε λάθος συμπεράσματα.

Η Ράνια, που μόλις είχε ξυπνήσει κι αυτή, τον κοίταξε με απορία. 

“Τι συμβαίνει;”, τον ρώτησε βλέποντας τον να κρατάει με τα χέρια το κεφάλι του.  

Της εξήγησε με λίγα λόγια το θλιβερό γεγονός, παραλείποντας να της μιλήσει για τις δικές του σκέψεις.

“Ο Πετρής;”, ξαναρώτησε η Ράνια διστακτικά.

“Αν δεν είναι μια σατανική σύμπτωση, τότε αυτός!”, της απάντησε με τα μάτια κόκκινα από την οργή που πλημμύριζε την ψυχή του.

“Μείνε μακρυά του Αργύρη!”, τον παρακάλεσε με έντονη την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της. “Κινδυνεύουμε και μεις. Δεν το καταλαβαίνεις;”.

Την αγκάλιασε τρυφερά και προσπάθησε να την καθησυχάσει.

“Μόλις ξεμπλέξω το Λουκά δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ μαζί του. Στο υπόσχομαι!”

Δεν το εννοούσε όμως. Αυτή τη φορά δεν είχε σκοπό να αφήσει τον αδελφό του να ξεφύγει. 

Την φίλησε γλυκά, φόρεσε το σακάκι του και βγήκε. Βιαζόταν να ζητήσει συμπληρωματική κατάθεση του Λουκά. Ο μόνος μετά το θάνατο του Ζησιμόπουλου που ήξερε για το παρελθόν και μπορούσε να στριμώξει τον Πετρή.

Ο υπαστυνόμος που είχε αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του Άγγελου, δεν έδειξε να ενθουσιάζεται με την ιδέα. Μόνο μετά την επιμονή του Αργύρη πως είχαν προκύψει σημαντικές εξελίξεις πείστηκε να τον ακολουθήσει στο Κρατικό.

Στο νοσοκομείο επικρατούσε μια αναστάτωση που δεν ήταν δικαιολογημένη αφού δεν εφημέρευε. Γιατροί  και νοσοκόμες έτρεχαν πανικόβλητοι προς την νευροχειρουργική  κλινική.

“Τι τρέχει;”, ρώτησε ο Αργύρης μια νοσοκόμα τραβώντας την απ΄το μανίκι. Εκείνη ενοχλημένη  τράβηξε απότομα το χέρι και του έριξε μια αυστηρή ματιά. Βλέποντας όμως δίπλα του τον υπαστυνόμο, το βλέμμα της μαλάκωσε.

“Είχαμε πέντε περιστατικά δηλητηρίασης στη νευροχειρουργική. Και φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά!”, απάντησε τελικά και έτρεξε κι αυτή προς την κλινική.

Ο Αργύρης ένοιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Το παιχνίδι άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Αν οι υποψίες του επιβεβαιώνονταν τότε όλα τελείωναν.

“Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό!”, ακούστηκε η απελπισμένη φωνή του διευθυντή της κλινικής, που στεκόταν σαν χαμένος στη μέση του διαδρόμου.” Καμιά τροφική δηλητηρίαση δεν γίνεται να σκοτώσει πέντε ανθρώπους μέσα σε λίγα λεπτά!”

Ο υπαστυνόμος πλησίασε τον αρχιφύλακα που κάτωχρος αδυνατούσε κι αυτός να καταλάβει τι ακριβώς είχε γίνει.

“Απίστευτο κύριε υπαστυνόμε!”, κατάφερε να ψελλίσει. “Λίγα λεπτά αφού έφερε το πρωινό η τραπεζοκόμος, ακολούθησε ο κακός χαμός! Το κουδούνι στο γραφείο της προϊστάμενης κτυπούσε σαν δαιμονισμένο, και μέχρι να τρέξουν οι νοσοκόμες στα δωμάτια, πέντε άνθρωποι πέθαναν ξαφνικά, σαν να τους κτύπησε κεραυνός!”

“Ο δικός μας;”, τον ρώτησε με αγωνία ο υπαστυνόμος.

“Και οι πέντε στην πτέρυγα νεκροί!”, απάντησε μουδιασμένα. “Μιλάνε για δηλητηρίαση αλλά περιμένουν και τις εξετάσεις”.

“Μπήκε άλλος εκτός του προσωπικού εδώ;”, ξαναρώτησε ο υπαστυνόμος για να πάρει την αρνητική απάντηση του αρχιφύλακα.

“Λοιπόν εσείς τι φαντάζεστε κύριε Οικονόμου;”, στράφηκε προς τον Αργύρη. “Ο Λουκάς ήταν ο στόχος;”

“Δεν έχω καμιά αμφιβολία υπαστυνόμε!” ,του απάντησε με σιγουριά. “Κάποιος ήθελε να του κλείσει το στόμα!”. 

“Και υποθέτω πως θα μου αναλύσετε τις σκέψεις και τις υποψίες σας.”

“Όταν τις ταξινομήσω και τις τεκμηριώσω, ασφαλώς”.


Οι εξετάσεις έδειξαν δηλητηρίαση με κυάνιο. Ίχνη της ουσίας βρέθηκαν στα υπολείμματα των χυμών, αλλά και στις μαρμελάδες. Οι τραπεζοκόμες όπως και το προσωπικό της κουζίνας, ήταν θεωρητικά υπεράνω υποψίας. Οι περισσότεροι είχαν πάνω από πέντε χρόνια στην υπηρεσία και η μέχρι τώρα συμπεριφορά τους ήταν άψογη. Βέβαια η πείρα του υπαστυνόμου, τον υποχρέωνε να μην εμπιστεύεται κανέναν όσο και αθώος αν φαινόταν. 

Εντύπωση εξάλλου του προξενούσε και η μαζική δολοφονία. Γιατί να μην σκοτώσουν μόνο τον στόχο τους; Την απάντηση του την έδωσε ο Αργύρης όταν του εξέφρασε την απορία του.    


Γίνετε μέλος στο Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο: https://hellasbook.gr/tinios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου