ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 102η συνέχεια. (Στη βίλα του Πετρή)

 Δείτε εδώ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο

 Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


Η αναπάντεχη πρόταση έγινε δεκτή από την οικογένεια με ανάμικτα συναισθήματα. Οι περισσότεροι ήταν θετικοί σε μια τέτοια προοπτική. Κυρίως η Υπαπαντή και η Αναστασία. Ο Γιώργος και τα ανίψια δεν εξέφρασαν άποψη, αλλά δεν έβλεπαν με κακό μάτι αυτό το ενδεχόμενο.

Μόνο ο Αργύρης, ο Κωσταντής και η Φροσούλα είχαν τις αντιρρήσεις τους. Οι δυό τους από προαίσθημα και ο Αργύρης από τις φρικτές εμπειρίες με τον αδελφό του. Προσπάθησε να τους προειδοποιήσει πως τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως φαίνεται, και πως κάποιο σατανικό υστερόβουλο σχέδιο υπήρχε στο μυαλό του Πετρή. 

“Ας του δώσουμε μια ευκαιρία γιε μου!”, διαμαρτυρήθηκε η Υπαπαντή. “Τα χρόνια πέρασαν κι αυτός είναι τόσο μόνος! Ότι έχει και δεν έχει μπορεί να τα αφήσει του Νικόλα!”.

Την συζήτηση έκλεισε οριστικά ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Άλλωστε η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική του. 

“Θα πάω !”, δήλωσε αποφασιστικά. “Και εν πάσι περιπτώσει θείε, δεν καταλαβαίνω γιατί στο πρόσωπο του βλέπεις τον ίδιο τον διάβολο!”

“Γιατί είναι!”, θέλησε να του απαντήσει ο Αργύρης, όμως το κατάπιε. Δεν θα καταλάβαινε ο μικρός αν δεν του έλεγε όσα ήξερε, κι αυτό δεν μπορούσε να το κάνει.

Λίγες χλιαρές διαμαρτυρίες από την Φροσούλα και τον Κωσταντή δεν κατάφεραν να του αλλάξουν γνώμη και έτσι έμεινε μόνο ο Αργύρης να επιμένει στην άποψη του, χωρίς όμως να γίνεται καταπιεστικός.

“Δική σου είναι η ζωή αγόρι μου και η απόφαση επίσης. Μόνο ένα πράγμα θέλω να σε παρακαλέσω. Αν κάτι δεν πάει καλά να έρθεις σε μένα. Ίσως είμαι υπερβολικός και δεν συμβεί κανένας από τους φόβους μου, όμως θέλω να ξέρω πως θα είσαι καλά μαζί του. Μου το υπόσχεσαι;”

Αναγκάστηκε να το υποσχεθεί ο Νικόλας αν και δεν έβρισκε το λόγο που αντιπαθούσε τόσο τον Πετρή ο Αργύρης.


Σε δυο βδομάδες  όλα ήταν έτοιμα. Νοίκιασε το καΐκι για ένα χρόνο σε έναν Ανδριώτη που είχε στο τσούρμο του και με τις ευχές όλων έφυγε για την Αθήνα.

Η πρωτεύουσα του φάνηκε μαγική. Πέρα από κάποια νησιά που άραζε κατά καιρούς με το σκάφος, και την Δράμα που υπηρέτησε την θητεία του, δεν είχε άλλη εμπειρία από μεγαλούπολη. Και όταν αντίκρισε την πολυτελή βίλα του θείου δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Ποτέ δεν είχε φανταστεί τέτοια χλιδή. Εντάξει όλοι ήξεραν την οικονομική δύναμη του Πετρή, αυτό όμως που έβλεπε με τα μάτια του ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Πανέμορφοι κήποι, εσωτερική πισίνα, ακόμη και ελικοδρόμιο. Όσο για το προσωπικό, αυτό κι αν τον εντυπωσίασε. Πέρα από τους φύλακες που ήταν παντού γύρω από τη βίλα, υπήρχαν καμαριέρες, σεφ, μπάτλερ, κηπουροί.

“Τελικά καλά έκανα που το αποφάσισα”, σκέφτηκε ικανοποιημένος.

Το δωμάτιο που του παραχώρησαν έμοιαζε με βασιλική σουίτα πανάκριβου ξενοδοχείου! Μέχρι και τζακούζι είχε, που ο Νικόλας αναγκάστηκε να ρωτήσει την καμαριέρα σε τι χρησιμεύει!

Το φαγητό δυσκολεύτηκε λίγο να συνηθίσει γιατί ήταν έξω από τις δικές του γεύσεις, γρήγορα όμως άρχισε να του αρέσει και να το απολαμβάνει. Όσο για τη δουλειά, αυτή ήταν πολύ πιο εύκολη από όσο είχε φανταστεί. Με ιδανικές συνθήκες εργασίας σε κλιματιζόμενους χώρους, μακρυά από το λιοπύρι ή την παγωνιά που τον έδερναν στο νησί. Δίπλα σε έμπειρους ανθρώπους πρόθυμους να τον στηρίξουν στα πρώτα του βήματα, μάθαινε τα μυστικά της ναυτιλίας και σιγά σιγά ανακάλυπτε ένα νέο κόσμο που του άνοιγε το δρόμο στην επιτυχία.

Η συμπεριφορά του θείου του απέναντι του ήταν άψογη, τόσο που απορούσε ειλικρινά γιατί όλοι ήταν επιφυλακτικοί μαζί του. Στη ζήλια απέδιδε αυτή την επιφυλακτικότητα, κυρίως από τη μεριά του Αργύρη. Μπορεί και ο ίδιος να ήταν ένας επιτυχημένος επαγγελματίας με αρκετά μεγάλη οικονομική επιφάνεια, όμως με τίποτα δεν συγκρινόταν με τα μεγέθη του Πετρή. Ναι αυτό πρέπει να δημιουργούσε αυτή την κόντρα. Άλλο λόγο δεν έβρισκε. 

Στον κύκλο του θείου του είχε κάνει εντύπωση η παρουσία του. Κυρίως στο γυναικείο φύλο που τον αγκάλιασε θερμά από την πρώτη στιγμή. Ειδικά η κόρη του Ανδρέου με τα ρυμουλκά του έδειχνε απροκάλυπτα το ενδιαφέρον της  Και του Νικολή δεν του ήταν αδιάφορη. Εντυπωσιακή κοπέλα στα είκοσι πάνω κάτω, φοιτήτρια στο τμήμα ναυπηγών του Μετσόβιου, με το μόνο της κουσούρι ένα ελαφρύ τραύλισμα που την έκανε ακόμα πιο χαριτωμένη. Με τον καιρό η σχέση τους έγινε πιο στενή και ο πατέρας της ήδη έκανε σχέδια μελλοντικής συνεργασίας με τον Οικονόμου, μέσω ενός γάμου της κόρης του με τον ανιψιό του. Πέτρου.

Έξι μήνες κιόλας στην Αθήνα και όλα έμοιαζαν ονειρικά για τον Νικόλα. Κανένα σύννεφο δεν σκίαζε την συγκατοίκηση με τον Πετρή και ο δεσμός με την κοπέλα του την Ολυμπία προχωρούσε κανονικά. Μπορεί να μην ήταν ο μεγάλος έρωτας απ την μεριά του, πάντως η συντροφιά της του έκανε καλό και το σεξ μαζί της ήταν υπέροχο. Το μόνο που τον ενοχλούσε κάπως ήταν τα συχνά τηλεφωνήματα του Αργύρη. Δεν εννοούσε να καταλάβει πως ο αδελφός του δεν ήταν το τέρας που είχε κατά νου, και προσπαθούσε διαρκώς να τον προειδοποιεί. Ευτυχώς οι υπόλοιποι κατάλαβαν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και άλλαξαν συμπεριφορά. Ειδικά η μητέρα του έσταζε μέλι για τον κουνιάδο της και καμάρωνε με την πρόοδο του Νικόλα. 

Αυτό το Σάββατο θα ήταν ξεχωριστό. Ο Νικόλας είχε τα γενέθλια του και ο Πετρής του ετοίμαζε μια δεξίωση όπου θα επισημοποιούσαν τη σχέση του με την Ολυμπία. Καλεσμένη η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας που ποτέ δεν έχανε ευκαιρία να απολαύσει την φιλοξενία του Πετρή. Παρά τα όσα περίεργα ακούγονταν γύρω από το πρόσωπο του, κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά αυτές τις φήμες για ύποπτες διαδρομές χρήματος και όλα τα άλλα που του καταμαρτυρούσαν ζηλόφθονες αντίπαλοι του. 


Γίνετε μέλος στο Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο: https://hellasbook.gr/tinios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου