ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 95η συνέχεια. (Αναμενόμενος θάνατος)

Δείτε εδώ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο

 Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


 Την ίδια ώρα ο Χοσέ, ο Ισπανός ατζέντης, έφτανε τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αεροδρόμιο. Το μικρό Τσέσνα τον περίμενε με αναμμένη μηχανή, για να τον μεταφέρει στο Μπενίν. Εκεί χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του, πίστευε πως θα μπορούσε να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό των διωκτών του. 

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι του στην κυβέρνηση τον ειδοποίησαν για το ρεσάλτο στο πλοίο, η μόνη του διέξοδος ήταν αυτή η κίνηση. Δεν έτρεφε πολλές ελπίδες ότι θα τα καταφέρει, όμως έπρεπε να το προσπαθήσει.  

Ο πιλότος τον περίμενε έτοιμος να ξεκινήσει αμέσως. Θα προσγειωνόταν σε ένα μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο κοντά στα σύνορα και από εκεί ο Χοσέ, με τη βοήθεια ντόπιων συνεργατών, θα περνούσε στο Μπενίν μέσα από δύσβατες περιοχές, αποφεύγοντας τους συνοριακούς ελέγχους. 

Ο Χοσέ είχε πετάξει το παλιό του κινητό σε ένα ξεροπήγαδο και χρησιμοποιούσε τώρα ένα καινούργιο, με αριθμό άγνωστο σε εχθρούς και φίλους.

Δεν είχε επικοινωνήσει με κανένα από τους συνδέσμους στην Αθήνα, σίγουρος πως θα ήταν ήδη σε παρακολούθηση. Η δουλειά έμοιαζε να είναι καρφωτή, από ανθρώπους που ήξεραν καλά και το φορτίο και τις διαδρομές του. Λίγοι ήξεραν όλες τις λεπτομέρειες, και κάποιος είτε έσπασε στις πιέσεις,είτε λαδώθηκε για να καρφώσει. Από την ώρα που δεν μπορούσε να προσδιορίσει το χαφιέ, ήταν υποχρεωμένος να φυλάγεται από όλους. Ακόμα και από το αφεντικό, που ήταν ικανός για τα πάντα!


Η πτήση πέρα από κάποιες μικρές αναταράξεις, δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, όπου τους περίμεναν οι δυο συνεργάτες. Ο πιλότος με ένα νεύμα αποχαιρέτησε το Χοσέ και με τα σπασμένα του αγγλικά του ευχήθηκε καλή τύχη.

Ο Χοσέ σαν να διέκρινε μια ελαφριά ειρωνεία στη φωνή του, αλλά δεν έβρισκε το λόγο για κάτι τέτοιο και δεν έδωσε παραπάνω σημασία. Ίσως αν δεν τον απασχολούσε τόσο το αβέβαιο μέλλον που ανοιγόταν μπροστά του, να μην περνούσε έτσι αψήφιστα την παράξενη συμπεριφορά του. Και αυτό μπορεί να του έσωζε τη ζωή!

Γιατί οι συνοδοί του, που υποτίθεται θα τον οδηγούσαν στην ασφάλεια, στην πραγματικότητα του ετοίμαζαν ένα τραγικό φινάλε. 

Αφού ξεμάκρυναν αρκετά από το αεροδρόμιο, περπατώντας αργά σε μικροσκοπικά μονοπάτια, ακροβατώντας με κίνδυνο να γκρεμιστούν σταμάτησαν σε ένα σχετικά ευρύχωρο πλάτωμα να πάρουν μιαν ανάσα. 

Το κοφτερό μαχαίρι άστραψε κάτω από το εκθαμβωτικό φως του μεσημεριάτικου ήλιου. Ο πιο μεγαλόσωμος άρπαξε τον Χοσέ απ τα μαλλιά και τράβηξε πίσω το κεφάλι του προσφέροντας τον γυμνό λαιμό στην καλοακονισμένη κάμα που με επαγγελματική δεξιοτεχνία κρατούσε στο χέρι ο δεύτερος. Μια απότομη κίνηση χρειάστηκε μόνο για να περάσει στον άλλο κόσμο ο άτυχος Ισπανός,  πριν προλάβει καν να καταλάβει τι του συνέβη.              

Χωρίς να βιάζονται καθόλου οι δυο δολοφόνοι πέταξαν το πτώμα στο γκρεμό και πήραν αργά το δρόμο της επιστροφής. Δεν είχαν να φοβούνται τίποτα. Από αυτά τα μέρη σπάνια περνούσε άνθρωπος και τα όρνια, που ήδη έκαναν την εμφάνιση τους, σε λίγη ώρα θα άφηναν μόνο τα κόκαλα του Χοσέ να στοιχειώνουν την χαράδρα. 


Το νομικό επιτελείο του ομίλου Οικονόμου βρισκόταν σε αναβρασμό. Αργά ή γρήγορα ο ανακριτής θα καλούσε τον Πέτρο Οικονόμου για κατάθεση σχετικά με την υπόθεση. Αν και φαινομενικά, τίποτα δεν μπορούσε να τον συνδέσει με το παράνομο φορτίο, οι δικηγόροι του ήταν ανήσυχοι ιδιαίτερα μετά την αυτοκτονία του πλοιάρχου και την εξαφάνιση του ατζέντη. Η πρώτη σκέψη του έμπειρου ανακριτή θα ήταν πως με κάποιο τρόπο έκλειναν στόματα που ήξεραν πολλά. 

Ο μόνος που διατηρούσε την ψυχραιμία του και έδειχνε ήρεμος ήταν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος. Ο Πετρής! Με μια αυτοπεποίθηση που προσπαθούσε να περάσει και στους συνεργάτες του, φαινόταν αρκετά σίγουρος πως τίποτα κακό δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Και πραγματικά είχε δίκιο όπως πάντα!

Μετά από πολύωρη κατάθεση αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς καν περιοριστικούς όρους. Το γεγονός εξέπληξε τους δικηγόρους του, που ανέμεναν τουλάχιστον υπέρογκη εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Μπορεί ο υποπλοίαρχος να τα έριξε όλα στον ατζέντη και τον πλοίαρχο, όμως παρ΄όλα αυτά η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα παραήταν ευνοϊκή για τον Οικονόμου.

Τα ίδια ερωτηματικά είχε και ο τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός. Κάποιες εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί εξέφραζαν ανοικτά τις απορίες τους, αφήνοντας υπονοούμενα για περίεργες συναλλαγές στο παρασκήνιο. Οι ψίθυροι στους επιχειρηματικούς κύκλους και στα μέσα ανάγκασαν την εισαγγελία να βγάλει ανακοίνωση, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αιτιολογήσει την απόφαση. Λίγοι πείστηκαν από αυτό, κυρίως γιατί δεν έδινε επαρκείς εξηγήσεις για το σκεπτικό που οδήγησε ανακριτή και εισαγγελέα να μην θέσουν περιοριστικούς όρους. Πάντως η ανακοίνωση παρέπεμπε στο βούλευμα που θα έβγαινε σε λίγες ημέρες και θα έδινε όλες τις απαντήσεις.

Ο Αργύρης απέρριψε αμέσως την πρόταση του υποπλοίαρχου να αναλάβει την υπεράσπιση του σε συνεργασία με τους Νιγηριανούς δικηγόρους του. Ποτέ στην καριέρα του δεν υπερασπίστηκε εμπόρους ναρκωτικών, και ο συγκεκριμένος ήταν σχεδόν βέβαιο πως ήταν ένας από αυτούς. Ίσως όχι ο μεγαλύτερος, πάντως πολύ ψηλά στην ιεραρχία! Γιατί για την κορυφή της πυραμίδας του εγκλήματος, λίγες αμφιβολίες είχε. Γνώριζε καλά που μπορούσε να φτάσει ο αδελφός του προκειμένου να κερδίσει ακόμα περισσότερο πλούτο. Η ευνοϊκή αντιμετώπιση όμως που έτυχε από τις αρχές, τον προβλημάτιζε αρκετά.

Γίνετε μέλος στο Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο: https://hellasbook.gr/tinios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου