ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 108η συνέχεια. (Το σχέδιο του Αργύρη)

 Δείτε εδώ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο

 Μπορείτε να αντιγράψετε τα κείμενα και να δημιουργήσετε αρχείο (WORLD ή OPEN OFFICE) ώστε να έχετε ενιαίο το κείμενο και στο τέλος ολοκληρωμένο το μυθιστόρημα


“Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου!”, τη διαβεβαίωσε και εκείνη σήκωσε τους ώμους, σαν ένδειξη πως θεωρούσε μάταιο να περιμένει.

 Ο Ιάσων δεν το έβαλε κάτω. Θα του μιλούσε ο κόσμος να χαλάσει και ας αποφάσιζε εκείνος τη συνέχεια. Δέκα μόλις λεπτά χρειάστηκε να περιμένει. Ο Αργύρης μπήκε στον προθάλαμο με μια βιαστική καλημέρα και προχώρησε προς το γραφείο του. 

“Κύριε Οικονόμου”, τον σταμάτησε. “Πρέπει να με ακούσετε, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. “Κλείστε ραντεβού με τη γραμματέα μου”, του απάντησε με ένα απαξιωτικό ύφος. 

Ο Ιάσων έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. 

“Πρόκειται για τον αδελφό σας, και κάποιες δραστηριότητες του που σίγουρα θα σας  συγκλονίσουν!”. 

Ο Αργύρης κοντοστάθηκε και τον κοίταξε εξεταστικά. Η καθαρότητα στο βλέμμα του τον έπεισε ότι πραγματικά κάτι σοβαρό είχε να του πει. 

“Περάστε παρακαλώ”, του είπε ανοίγοντας την πόρτα. 

Μετά τις συστάσεις ο Ιάσων μπήκε αμέσως στο θέμα. 

“Εδώ υπάρχει καταγεγραμμένη μια συνομιλία που είχα με τον αδελφό σας. Υποτίθεται πως θα ήταν μια συνηθισμένη συνέντευξη, για κάποιον λόγο όμως που δεν κατάλαβα, εξελίχθηκε σε κάτι άλλο”, του είπε δίνοντας του το στικάκι με το βίντεο. 

Ο Αργύρης το έβαλε στο λάπτοπ και άκουσε όλο το περιεχόμενο του σχεδόν ανέκφραστος. Μόνο τη στιγμή της αναφοράς στη δολοφονία της Ελπίδας, οι μύες του προσώπου του συσπάστηκαν και σκοτείνιασε το βλέμμα του.

 “Θα πιείτε κάτι;”, ρώτησε τον Ιάσονα όταν τελείωσε το βίντεο, με φωνή που δεν μαρτυρούσε καθόλου την ταραχή που του δημιούργησαν οι φοβερές αποκαλύψεις. 

“Όχι ευχαριστώ”, του απάντησε και τον ρώτησε με τη σειρά του. “Τι πρόκειται να κάνετε τώρα;”.

Ο Αργύρης απέμεινε για λίγο σιωπηλός. Προτεραιότητα είχε η ασφάλεια του Άρη, Για τα υπόλοιπα είχε ήδη σχεδιάσει το πλάνο του. Και θα ήταν ιδιαίτερα θεαματικό! 

“Ξέρει ο αδελφός μου τι έχετε καταγράψει;” τον ρώτησε.

 “Δεν είμαι σίγουρος κύριε Οικονόμου. Φαινόταν χαμένος στον κόσμο του. Άλλωστε είχε κάνει χρήση κόκας και μάλλον του δημιούργησε παραισθήσεις”. 

“Πρέπει να το μάθουμε με σιγουριά. Φροντίστε να επικοινωνήσετε μαζί του, δήθεν για να σας δώσει τη συνέντευξη που αναβλήθηκε, ώστε να τσεκάρετε τις αντιδράσεις του. Όλα τα άλλα θα τα φροντίσω εγώ, αν μου έχετε εμπιστοσύνη!”. 

Ο Ιάσων του έδωσε τη συγκατάθεση και έφυγε για να επικοινωνήσει με τον Πέτρο.. Ο Αργύρης  αμέσως κάλεσε τον Άρη στο κινητό.                                                                  

“Άσε ότι κι αν κάνεις και έλα αμέσως στο γραφείο μου!”, του είπε με ένταση. “ Μην σταματήσεις πουθενά, ούτε και στα φανάρια αν είναι δυνατόν!”. Σε είκοσι λεπτά ο Άρης έμπαινε αλαφιασμένος στο γραφείο του. Του εξήγησε όσο καλύτερα μπορούσε πως έχει η κατάσταση και τους κινδύνους που τον απειλούσαν. 

“Θα μείνεις σπίτι μου για λίγες μέρες και δεν θα βγεις ούτε στο μπαλκόνι!”, κατέληξε. “Προφασίσου ξαφνική ασθένεια για το πανεπιστήμιο. Η ανιψιά σου δεν κινδυνεύει προς το παρόν, μιας και δεν ξέρει την πραγματική της ταυτότητα. Ή μήπως ξέρει;”. 

Του έγνεψε αρνητικά σοκαρισμένος από τα απίστευτα νέα. 

“Την επόμενη Πέμπτη θα τελειώσουν όλα”, του είπε ο Αργύρης στον δρόμο για το σπίτι. Θεώρησε πιο ασφαλές να μεταφέρει αυτός τον Άρη και να μην διακινδυνεύσουν να πάει με το δικό του. “Είναι η παρουσίαση του καινούργιου μου μυθιστορήματος εκείνη την ημέρα στο Divani Caravel Hotel, και ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και ο αδελφός μου. Του ετοιμάζω μια μεγάλη έκπληξη!”

Η πρώτη του κίνηση αφού άφησε τον Άρη μετά από μια μεγάλη συζήτηση για το πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα, ήταν να ζητήσει εισαγγελική εντολή για διενέργεια τεστ DNA στον Πέτρο Οικονόμου. 

Στο φάκελο που παρέδωσε στη γραμματεία, υπήρχε η έγγραφη ομολογία της μαίας, που ήταν συνένοχη στο έγκλημα της αγοροπωλησίας του βρέφους, την οποία της είχε αποσπάσει ο Άρης λίγες μέρες πριν ξεψυχήσει στον Ευαγγελισμό. Φόβος να έχει συνέπειες ο Άρης δεν υπήρχε, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν ήδη νεκροί. 

Δεν ήταν όμως σίγουρο πως θα είχε αίσια έκβαση η αίτηση, γιατί ο νόμος δύσκολα επιτρέπει  τέτοια διαδικασία, και μόνο για να διαλευκανθούν σοβαρά εγκλήματα. Παρ΄όλα αυτά υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις αποδοχής στο παρελθόν, που δημιουργούσαν δεδικασμένο.


Η βραδιά της παρουσίασης είχε οργανωθεί από τον εκδοτικό οίκο του Αργύρη, χωρίς να τσιγκουνευτεί τα έξοδα. Αν και σε καιρούς μεγάλης κρίσης, τα βιβλία του έκαναν τρελές πωλήσεις. Το προηγούμενο έφτασε τις 80000, και όλα έδειχναν από τις προπαραγγελίες, πως το τελευταίο θα ξεπερνούσε ακόμη και αυτό το εξωπραγματικό για τα δεδομένα της εποχής νούμερο. 

Στην αίθουσα ήταν μαζεμένη όλη σχεδόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας. Εκδότες εφημερίδων, βουλευτές, επιχειρηματίες, μέχρι και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου. Κάμερες από τα τρία μεγαλύτερα κανάλια ήταν ήδη στημένες για να τραβήξουν πλάνα της εκδήλωσης.

Ο Αργύρης ανέβηκε αργά τα σκαλοπάτια και πήρε τη θέση του στη μέση του πάνελ, που αποτελούσαν δυο διάσημοι κριτικοί, ο εκδότης του, και ο συγγραφέας Μάριος Κομνηνός, ένας από τους πιο επιτυχημένους της εποχής. 


Γίνετε μέλος στο Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο: https://hellasbook.gr/tinios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου