ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 51η συνέχεια. (Η εμφάνιση του σημαδεμένου)

Δείτε ΕΔΩ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο 


 «Δεν ξέρω Αρχοντούλα αν ήταν τελικά ανάμνηση ή απλό όνειρο», απάντησε σκεφτικός ο παπάς. «Αν υπήρχε άλλο παιδί γιατί να μην το έχεις κι αυτό μαζί σου όπως την κόρη σου; Υπήρχε λόγος αυτοί που προσπάθησαν να σε σκοτώσουν να κράτησαν ένα παιδί που θα μπορούσε να τους ενοχοποιήσει;».

Παρ όλο που η τοποθέτηση αυτή ήταν λογική, η Αρχοντούλα δεν υποχώρησε.

«Δεν ξέρω γιατί και πως! Αυτό που ξέρω είναι πως δεν είναι μόνο το όνειρο που με κάνει να το πιστεύω! Μου το λέει και η καρδιά μου που πάντα είχε ένα κενό απουσίας. Τώρα αν το παιδί μου έλειπε ή ο άντρας μου, αυτό δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα.». 

Τη συζήτηση διέκοψε μια μαυροφορεμένη γυναίκα που ζήτησε να εξομολογηθεί.

Ο παπάς μπήκε μαζί της στην εκκλησία και ετοιμάστηκε για το μυστήριο και η Αρχοντούλα βγήκε στο προαύλιο για να σκουπίσει. Κοιτάζοντας αφηρημένα το δρόμο είδε τον αστυφύλακα που φρουρούσε τα γραφεία απέναντι, να συνομιλεί σε έντονο ύφος με έναν άντρα. Μόνο την πλάτη του έβλεπε αλλά ήταν σίγουρη πως τον είχε ξαναδεί. Η έντονη λογομαχία τους κατέληξε σε προσαγωγή του άντρα στο τμήμα από τους άντρες ενός περιπολικού που κατέφθασε μετά την κλήση του φρουρού. Τότε είδε το πρόσωπο του άντρα. Ήταν ο σημαδεμένος που είχε έρθει με μια γυναίκα στο μνημόσυνο του Ήφαιστου! 

Ενημέρωσε τον παπά μόλις τελείωσε την εξομολόγηση και αυτός με τη σειρά του προσπάθησε να μιλήσει στον Αντώνη. Το σήκωσε η Δανάη που μάλλον το κουδούνισμα του τηλεφώνου την ξύπνησε, γιατί η φωνή της ακούστηκε βραχνή και σιγανή. Ο Αντώνης δεν είχε γυρίσει ακόμα απ τη δουλειά και έτσι ο παπάς αφού ζήτησε συγγνώμη για την ενόχληση έκλεισε το τηλέφωνο.

«Πάω να ρωτήσω τον αστυφύλακα να δω τι έγινε.», είπε στην Αρχοντούλα που δεν έδειξε να συμφωνεί.

«Με τι δικαιολογία θα τον ρωτήσεις παπά; Σκέφτηκες καμία;».

«Θα πω πως έρχεται τακτικά στις ακολουθίες και μου έκανε εντύπωση η σύλληψη του.».

Έτσι κι έγινε. Η συνομιλία με τον φρουρό ήταν σύντομη και γύρισε πίσω στην εκκλησία.

«Του φάνηκε περίεργη η στάση του», ενημέρωσε την Αρχοντούλα. «Περιφερόταν αρκετή ώρα στην περιοχή και οι κινήσεις του τού φάνηκαν ύποπτες. Όταν ζήτησε εξηγήσεις του επιτέθηκε φραστικά και γι αυτό ειδοποίησε για ενισχύσεις. Τελικά μου είπε δεν ήταν σύλληψη αλλά προσαγωγή για συστάσεις».

«Εμάς παρακολουθούσε, αυτό δεν πιστεύεις», τον ρώτησε.

«Είναι φως φανάρι! Πάντως δεν νομίζω πως θα επιχειρούσε κάτι εδώ. Μάλλον κατέγραφε τις κινήσεις και τις συνήθειες μας».

Αφού δείπνησαν με το μπριάμ που έφτιαξε η Αρχοντούλα το μεσημέρι, ο παπάς έστησε τα ράντζα και στρώσανε τα σεντόνια. Ο παπάς διπλοκλείδωσε και έβαλε και ένα λουκέτο για περισσότερη σιγουριά. Το παράθυρο ήταν ασφαλές γιατί είχε απ έξω σιδερένια κάγκελα. Η Αρχοντούλα ξάπλωσε αμέσως ενώ ο παπάς προτίμησε να διαβάσει λίγο, πράγμα που τον τελευταίο καιρό με τα συμβάντα είχε παραμελήσει.

Ο ήχος του τηλεφώνου ακούστηκε δυνατός μέσα στην ησυχία της νύχτας. Στην άλλη άκρη ο Αντώνης που μόλις είχε επιστρέψει σπίτι και ενημερώθηκε για την κλήση του παπά Διονύση. Φανερά ταραγμένος τους συνέστησε να φύγουν και από την εκκλησία. «Είναι αδίστακτοι τελικά!», προειδοποίησε. Πρωί-πρωί να τα μαζέψετε και να έρθετε σπίτι μου! Θα βολευτούμε όπως-όπως για λίγο μέχρι να δούμε τι θα γίνει!».

Ο παπάς τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την ευγενική του πρόσκληση, αλλά δεν είχε σκοπό να αφήσει το ποίμνιο του και να τρέξει να κρυφτεί. 

Μόλις έκλεισαν το τηλέφωνο ο Αντώνης ενημέρωσε τη Δανάη για τις καινούργιες εξελίξεις, που δεν έδειξαν να την εκπλήσσουν. 

«Τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα στην υπηρεσία!», του είπε χαμογελώντας. «Ο τύπος δεν είναι άγνωστος στις αρχές. Έχει παλιά μπλεξίματα με μαϊμού εταιρίες που έφαγαν λεφτά από πολλούς αφελείς. Δεν δικάστηκε ποτέ, γιατί είχε δόντι μεγαλοστέλεχος της χούντας. Εκκρεμούν όμως αγωγές από εξαπατημένους πολίτες, αν και μάλλον δεν μπορούν να τον αγγίξουν εύκολα. Οι εταιρίες αυτές είχαν άλλο αφεντικό, κι αυτός ήταν απλός υπάλληλος υποτίθεται. Μόνο που η γυναίκα φάντασμα έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, παρ όλες τις έρευνες αστυνομίας και χωροφυλακής.».

 «Δεν έχει όνομα αυτή η γυναίκα;», ρώτησε ο Αντώνης.

«Δεν το έψαξα γιατί δεν είναι υπόθεση που χειρίζεται το τμήμα μας. Αλλά μπορώ να μάθω αν σε ενδιαφέρει».

«Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα! Δεν ξέρω γιατί αλλά μου καρφώθηκε πως μπορεί να υπάρχει σχέση με το κυνηγητό του παπά και της Αρχοντούλας!».

«Αστυνομικός έπρεπε να γίνεις!», τον ειρωνεύτηκε «Πως συνδέεις μια γριά που ζούσε χρόνια στην Αίγινα και ένα παλαιοημερολογίτη παπά με αυτή την υπόθεση, είμαι να απορήσω!». 

Ο Αντώνης χαμογέλασε κι αυτός. Αλήθεια πως θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση οι δυο τους με τις ιστορίες του σημαδεμένου και της άφαντης αφεντικίνας του;


Στείλτε μας στο tinios60@gmail.com, διηγήματα, στίχους, ποιήματα με την ένδειξη: Προς δημοσίευση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου