ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ιστορίες σε εξέλιξη. Κάθε ανάρτηση,συνέχεια της ιστορίας. Η συνέχεια των ιστοριών θα ανεβαίνουν καθημερινά. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας ιστορίες στο tinios60@gmail.com Με την Ένδειξη για Ανάρτηση

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 54η συνέχεια. (Τρομερή αποκάλυψη)

Δείτε ΕΔΩ τα προηγούμενα σε ενιαίο κείμενο 


Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Σίμου Πανδή, αποτελούσε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Συγγραφέας ήδη τριών πετυχημένων μυθιστορημάτων, αυτή τη φορά επέλεξε ένα ιστορικό βιβλίο με αναφορά στην κατοχή και τον εμφύλιο που ακολούθησε. Όσοι το είχαν διαβάσει έλεγαν πως περιέχει συνταρακτικές αποκαλύψεις για πρόσωπα που διαδραμάτισαν αρνητικό ρόλο στη νεότερη ιστορία της Χώρας. Άνθρωποι υπεράνω υποψίας αλλά και πολλοί άλλοι που υπήρξαν συνεργάτες των κατακτητών παρέλαυναν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Το σίγουρο ήταν πως με την κυκλοφορία του πολλοί θα έχαναν τον ύπνο τους.

Η αίθουσα του Χίλτον όπου θα γινόταν η παρουσίαση ήταν γεμάτη από γνωστά πρόσωπα της Αθηναϊκής κοινωνίας αλλά και απλούς βιβλιόφιλους. Ανάμεσα τους ο Αντώνης και ο Μάνος, προσωπικοί φίλοι του συγγραφέα. Τον πρόλογο της παρουσίασης έκανε ένα παλαιό στέλεχος του ΕΑΜ, γνωστός ως καπετάν Μίνως.

Αναφέρθηκε ονομαστικά σε αρκετούς δοσίλογους που μετά το τέλος του πολέμου έφτασαν σε υψηλά αξιώματα στην κρατική μηχανή. Δεν ήταν κάτι άγνωστο αυτό στους περισσότερους, όμως ήταν η πρώτη φορά που αποκαλύπτονταν οι ταυτότητες τους. 

«Στο εξαίρετο πόνημα του Σίμου θα μάθετε ονόματα και καταστάσεις που ούτε καν φαντάζεστε. Πρόσωπα που αν η Ελληνική δικαιοσύνη λειτουργούσε σωστά, σήμερα το λιγότερο θα σάπιζαν στις φυλακές, αν δεν είχαν πληρώσει με τη ζωή τους τα εγκλήματα τους», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.   

Αφού πήραν από ένα αντίτυπο υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, ο Αντώνης με τον Μάνο έφυγαν για ένα ποτό. Αυτή τη φορά δεν έδιωξαν τη σερβιτόρα. Η παρέα της ήταν ευπρόσδεκτη μιας και τουλάχιστον ο Αντώνης δεν είχε κάποια δέσμευση!

Σαχλαμάρισαν λίγη ώρα μεταξύ τους και αφού την κέρασαν δυο ποτά η κοπέλα έφυγε για άλλη παρέα.

«Δεν είναι άσχημη», παρατήρησε ο Μάνος. «Και μάλλον δεν της είσαι αδιάφορος!».

«Καλή για μερικές κουβέντες, όχι όμως για σχέση! Και εγώ είμαι των σχέσεων όπως ξέρεις!», του απάντησε και γέλασαν δυνατά.

Ο Αντώνης άνοιξε το βιβλίο να ρίξει μια ματιά. Το λιγοστό φως του μαγαζιού δεν βοηθούσε και πολύ, όμως η όραση του ήταν πολύ ανεπτυγμένη και η πρεσβυωπία δεν τον είχε επισκεφτεί ακόμα. Η περιέργεια τον οδήγησε να διαβάσει στο τέλος τον ονομαστικό κατάλογο που παρέθετε ο συγγραφέας με τους συνεργάτες των Ναζί. Προσπέρασε αρκετά που του ήταν ήδη γνωστά και άλλα που πρώτη φορά έβλεπε. Σε ένα όνομα όμως σταμάτησε σαν να μην πίστευε στα μάτια του! «Αρχοντία Ροδά, επίσημη ερωμένη Γερμανών αξιωματικών και καταδότης δεκάδων πατριωτών(σελ.214-215).».

«Ρίξε μια ματιά, να σου φύγει το κεφάλι!», είπε του Μάνου στρέφοντας το βιβλίο προς το μέρος του.

«Και έχεις την απαίτηση να δω αυτά τα γραμματάκια στο μισοσκόταδο;», τον αποπήρε. «Είμαι και κάποιας ηλικίας!».

Του εξήγησε τι έγραφε και ο Μάνος έμεινε άγαλμα! 

«Δηλαδή η Αρχοντούλα που όλοι μας συμπαθήσαμε μπορεί να είναι ένα κάθαρμα που έστειλε στον άλλο κόσμο τόσους ανθρώπους;».

«Το γράφει ξεκάθαρα ο Σίμος και ασφαλώς θα παραθέτει και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του. Εκτός αν υπάρχουν πολλές Αρχοντούλες Ροδά!».

«Μα ήταν στην Αίγινα πριν τον πόλεμο ακόμα! Με τα ίδια μου τα μάτια είδα την απόπειρα δολοφονίας της. Πως μπορεί να βρίσκεται σε δυο μέρη ταυτόχρονα. Εξάλλου μην ξεχνάς και την αμνησία της!».

«Πολύ βολική αυτή η αμνησία ,αν πραγματικά έχει κάνει όσα της καταμαρτυρούν!».

«Πιστεύεις πως υποκρίνεται Αντώνη; Άλλωστε μην ξεχνάς και την κόρη της. Που την άφηνε για να κάνει όσα λέγονται; Εκτός αν υπονοείς πως ήταν και ο Μπάρμπα Νικόλας στο κόλπο!».

Όχι αυτό δεν περνούσε απ το μυαλό του Αντώνη. Για πολλούς λόγους και ένας απ αυτούς η Νεκταρία. Το καθαρό βλέμμα του συχωρεμένου και η απλότητα του χαρακτήρα του ήταν άλλοι αρκετά πειστικοί λόγοι να μην τον υποψιάζεται.

«Μακάρι να ήξερα τι πρέπει να πιστέψω!», ομολόγησε. «Το σίγουρο είναι πως μια Αρχοντία Ροδά έκανε αυτά τα ακατανόμαστα. Δεν είναι τυχαίος ο Πανδής και δεν θα έγραφε κάτι χωρίς αποδείξεις!».

«Οπότε αυτοί που την κυνηγούν θα μπορούσαν να είναι κάποιοι που έκανε κακό είτε στους ίδιους είτε σε συγγενείς τους;»

«Αρκετά πιθανό, αν και φοβάμαι πως υπάρχουν κι άλλα στο παρελθόν της που μπορεί να μη μάθουμε ποτέ!». 

«Μου φαίνεται πως πρέπει να κάνουμε μια κουβεντούλα με την κυρία», πρότεινε ο Μάνος. «Και αύριο αν γίνεται, εγώ πάντως έχω ρεπό και είμαι διαθέσιμος.».

«Έτσι θα γίνει. Θα δηλώσω ασθένεια και πάμε μαζί. Μόνο που χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί, σε περίπτωση που πραγματικά έχει αμνησία».


Στείλτε μας στο tinios60@gmail.com, διηγήματα, στίχους, ποιήματα με την ένδειξη: Προς δημοσίευση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου